Тази година болница Доверие“ отбелязва една паметна годишнина – преди

...
Тази година болница Доверие“ отбелязва една паметна годишнина – преди
Коментари Харесай

10 години робот-асистирани операции в „Доверие“ с Da Vinci: Пред камерата на SafeNews застава д-р Явор Семерджиев

Тази година болница „ Доверие “ отбелязва една паметна годишнина – преди 10 години лечебното заведение прави първата урологична робот-асистирана интервенция с роботът Da Vinci. Какво съставлява тази технология, какви са нейните преимущества и за какъв тип интервенции е подобаващ? SafeNews беседва с лекар Явор Семерджиев, шеф на отделението по урология в „ Доверие “. Той освен ще отговори на въпросите ни, само че и особено ще организира интервенция пред камерата на SafeNews с робота Da Vinci. 

„ Роботизираната оперативна система Da Vinci е основана да може да усъвършенства работата на хирурга и надлежно да се подобрят резултатите от лекуването на пациента и тяхната задоволеност. Това е форма на лапароскопска хирургия, при която имаме опция за доста фини придвижвания, посредством които имаме опция да запазим по-добре близките структури и в същото време да сме оптимално нападателни към онкологичното заболяване, така постоянно го използваме за лекуване на онкологични болести “, изяснява доктор Семерджиев.

По думите му всяка една интервенция може да се извърши с тази система, само че лекарите преценяват дали има потребност, на образец при предшестващи интервенции.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР