Тази година България започва изграждането на нова модерна научно-изследователска лаборатория

...
Тази година България започва изграждането на нова модерна научно-изследователска лаборатория
Коментари Харесай

България започва изграждането на нова научно-изследователска лаборатория на Антарктида

Тази година България стартира построяването на нова съвременна научно-изследователска лаборатория на Антарктида, на съществуваща там българска полярна база. Това заяви пред публицисти в Пловдив проф. Христо Пимпирев, шеф на Националния център за полярни проучвания.

Тойдобави, че към този момент е завършил архитектурният конкурс.

"В продължение на четири дни, от през днешния ден, Пловдив е хазаин на най-голямата интернационална среща, годишното заседание, на Съвета на мениджърите на Национални антарктически стратегии (COMNAP). Ние се гордеем с това, което имаме нашата полярна база и нашата арктическа стратегия, тъй като това е лицето на страната пред целия свят. Там всеки, който пристигна споделя: "Идвам в България, по тази причина ние фактически би трябвало да покажем най-хубавото ", сподели проф. Пимпирев, представен от Българска телеграфна агенция.

"Това е задачата на арктическата ни стратегия, с нашите учени, с привличането на младежи, които горят, с цел да работят за тази идея, тъй като на Антарктида би трябвало да се посветиш ", добави той.

По думите му през сегашния полярен сезон ще се извършват нови научни планове, с цел да се прави просвета, която е конкурентна на международната просвета и международните достижения. Всичко, което се публикуваме там е на британски, и е за света, нашата просвета е международна в Антарктида. Той сподели още, че следва оповестяването на конкурс за оценяването на подадените планове, предходната година бе първият подобен конкурс, имаше 25 подадени планове, от които избрахме седем. България е определена за хазаин на тазгодишната среща, поради интернационално приетите й триумфи в проучването на Антарктида. На събитието участват 175 делегати от 36 страни от целия свят. То е проведено от Българският антарктически институт и Министерството на образованието и науката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР