Тази форма на рак е много лечима - особено ако

...
Тази форма на рак е много лечима - особено ако
Коментари Харесай

Тези 10 признака сигнализират за рак на гърлото

Тази форма на рак е доста лечима - изключително в случай че хванете положението рано. Малките тумори в гърлото могат да бъдат отстранени със относително малко увреждане.

Този тип израстък се дели на няколко типа - рак на гърлото, ларинкса, или сливиците. Този рак, който не е толкоз постоянно срещан като други типове, нормално стартира в плоските кафези отвътре на гърлото, фаринкса.

Ако ракът се популяризира преди да бъде открит, прогнозата е по-малко позитивна. За да унищожават раковите кафези, може да се наложи хирурзите да отстранят елементи от гласните връзки, челюстта, гласовата кутия, сливиците и орофаринкса. Ето за какво е от значително значение да се консултирате с Вашия доктор, в случай че развиете признаци, които не престават дълго време, написа Здравето Блиц.

РИСКОВИ ФАКТОРИ ЗА РАК НА ГЪРЛОТО

Мъжете са по-податливи на рак на гърлото, в сравнение с дамите. Основните привички на живот могат да ви изложат на по-висок риск. Тези рискови държания включват:
Пушене Използване на бездимни цигари Пиене на прекалено много алкохол Лоша орална хигиена - миенето на зъбите поддържа здравето на сърцето и гърлото Не вярно хранене Излагане на азбест HPV инфекции, които са вируси, излъчени по сексуален път
РАННИ ПРЕДУПРЕДИТЕЛНИ ЗНАЦИ ЗА РАК НА ГЪРЛОТО

Топ 10 на ранните предупредителни признаци на рак на гърлото, съгласно Мемориалния център за рак " Sloan Kettering ":

1. Болно гърло

Ранните стадии на болестта съвсем постоянно пораждат болки в гърлото. За разлика от болката при простуда и грип, болката не отшумява след няколко дни.

2. Отслабване

Всяка форма на рак нормално води до загуба на тегло. Болката в гърлото може да направи още по-предизвикателно храненето и гълтането, тъй че отслабването да бъде бързо.

3. Вокални промени

Гласът ви постоянно се трансформира, когато развиете рак в гърлото. Там се намира гласовата кутия. Както ракът на ларинкса, по този начин и хипофаринкса може да аргументи дрезгавост и промени в звука на гласа ви. Ракът на ларинкса постоянно е ориентиран към гласните струни, само че положителната вест е, че тези тумори са относително лесни за намиране и унищожаване.

4. Проблеми с поглъщането

Обикновено е мъчно да погълнете храната обикновено. Храната постоянно се усеща по този начин, като че ли се забива в гърлото. Може да почувствате парене, когато се опитате да преглътнете.

5. Намиране на бучка в гърлото

Увеличените лимфни възли са значим признак на доста типове рак. Възлите в шията са ситуирани тъкмо под гърба на долната челюст от всяка страна. Има доста вероятни аргументи за увеличени лимфни възли, които включват елементарната простуда. Възлите, които непрестанно порастват и не набъбват и не се свиват, са сериозни признаци за обзор при вашия доктор.

6. Кашлица

Постоянната кашлица, която не се усъвършенства, е индикативен признак - изключително в случай че започнете да кашляте кръв. Пушачите би трябвало да могат да открият разликата в кашлицата на пушача и кашлицата, обвързвана с рака.

7. Проблем с отварянето на устата

Може да развиете проблеми с отварянето на устата и дъвченето на храната.

8. Бучка в челюстта, шията или устата

Не единствено лимфните възли са признаци на рак на устната празнина. Ако откриете издутина на всички места в устата, челюстта, гърлото или шията, би трябвало неотложно да отидете на доктор.

9.Kръвоизливи от носа

Кръвоизливите са постоянно срещани признаци на рак на устната празнина - изключително в случай че нормално не страдате от тях.

Кога ни липсва витамин C и какво ще се случи с тялото ни при недостига му

10. Главоболие

Главоболието е постоянно и може да варира от болежка в слепоочието до мигрена. Болката може да се разпростре в шията и раменете.

Ако развиете някой от тези признаци, които не престават повече от няколко дни, би трябвало неотложно да видите своя доктор. Ракът на гърлото може да се лекува с огромен триумф в ранните стадии, само че не се отхвърляйте от вярата, в случай че заболяването е в напреднал етап
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР