Тазгодишното издание на фестивала Етноритми без граници“ ще се проведе

...
Тазгодишното издание на фестивала Етноритми без граници“ ще се проведе
Коментари Харесай

Фестивалът „Етноритми без граници“ ще се проведе на 7 април в с. Ново село

Тазгодишното издание на фестивала „ Етноритми без граници “ ще се организира на 7 април в с. Ново село от 10:30 ч. на площада пред постройката на кметството. Той се провежда по план от Община Русе и с него ще се означи Световният ден на ромите – 8 април.

Във фестивала ще се включат деца и младежи от 7 до 18 година възраст, които ще изнесат концерт, а техни връстници ще показват галерия на рисунки на тематика „ Цветовете на етноприятелството ”. На събитието ще бъде оповестено и класирането от състезанието за есе „ Хармонията на етническата приемливост ”, а изложба-базар ще показа обичайни за другите етноси кулинарни произведения.

Фестивалът се реализира по план „ Интегрирани ограничения за обществено и просветително включване на уязвими групи на територията на Община Русе “, по ДФП BG05M9OP001-2.056-0007-С01, по процедура за КБ BG05M9OP001-2.056 „ Социално-икономическа интеграция на уязвими групи “. Интегрирани ограничения за възстановяване достъпа до обучение “ – Компонент 2 “ по Оперативна програма РЧР 2014-2020 и Оперативна програма НОИР 2014-2020. Събитието е по отношение на осъществяване на Дейност 7 по плана: „ Укрепване на културната интеграция и идентичността на представителите на уязвими групи “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР