Тазгодишното издание на Европейска нощ на учените ще се проведе

...
Тазгодишното издание на Европейска нощ на учените ще се проведе
Коментари Харесай

Стартира Европейска нощ на учените

Тазгодишното издание на Европейска нощ на учените ще се организира през днешния ден, 30 септември. Официален старт на богатата стратегия ще бъде даден в 12.00 часа в Mall of Sofia, където ще участват представители на Столична община и Министерство на образованието и науката.  Ще бъде отправено и одобрение от името на българския еврокомисар Мария Габриел, която дава отговор точно за просвета, нововъведения и юноша.  

На събитието ще бъдат оповестени спечелилите “ в двата състезанието за деца и младежи – за подкаст „ Млади гласове “ и за образна творба „ SEARCH Instagram Looking Glass “.

От екипа на Европейска нощ на учените SEARCH сме горди, че измежду участниците в състезанията тази година виждаме мощно наличие на девойки, тъй като сме уверени, че е нужно в науката да има повече дами. “

Международна самодейност Европейска нощ на учените тази година е под мотото SEARCH – Science + Environment + Art = Resilience. Събитието цели да подкрепи популяризирането на науката, научната активност и специалността на академик измежду необятната публика. Акцентът е към подрастващите.

SEARCH желае да насърчи повече млади българи да се ангажират с опциите за кариера в региона на научните проучвания. Освен че ще може да присъстване на богата палитра от презентации, демонстрации, лекции, ще имате опцията да и да се срещите със стотици учени от цялата страна. Те ще ви опишат новости от света на техните проучвателен сфери, ще разясняват настоящи вести от света на науката и технологиите, ще ви обяснят ролята на науката в живота, всекидневието на хората и за развиването на човечеството, ще споделят с вас за какво са избрали попрището на науката за своя специалност.

Ще можете да се включите в десетки интензивности, проведени от просветителни институции и организации от над 25 обитаеми места в България. Бъдете с програмата в София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Плевен, Стара Загора, Благоевград, Сливен, Габрово, Котел, в обитаемоте места на община Долна Митрополия и други. Можете да се включите в събитията на Нощта от всяка точка на света, тъй като сътрудниците ще създадат лъчение в действително време през интернет.

Онлайн програмата на Европейска нощ на учените SEARCH 2022 ще стартира в 18 часа и можете да я наблюдавате в Национално TV студио в YouTube или в Национално TV студио във Фейсбук. 

Тази година в Европейска нощ на учените вземат участие 15 съществени и 16 асоциирани сътрудници от цялата страна, които са подготвили специфична стратегия от събития, която ще продължи няколко месеца. Активностите обгръщат вълнуващи действия в учебни заведения, състезания, срещи с учени в проучвателен институти и университети, събития на обществени градски места, в музей, лаборатории и други просветителни институции.

Инициативата за разпространение на науката и нейните постижения се финансира от Програма „ Хоризонт Европа “ 2021 - 2027 на Европейската комисия.

Повече за Европейска нощ на учените 2022: https://fresher-researchersnight.bg/ 

Програма на Европейска нощ на учените 2022: https://fresher-researchersnight.bg/programa/ 

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР