Тазгодишното българско представяне на Аустрелиън Оупън далеч не се изчерпва

...
Тазгодишното българско представяне на Аустрелиън Оупън далеч не се изчерпва
Коментари Харесай

Изключителна: 15-годишната Денчева е в топ 16 на Аустрелиън Оупън без загубен сет!

Тазгодишното българско показване на Аустрелиън Оупън надалеч не се изчерпва само с представянето на Григор Димитров и Виктория Томова, защото страната ни можеше да се похвали с рекорден брой от общо пет участници при юношите и девойките, а цели четирима от тях продължиха към втората фаза на конкуренцията. Там пък през вчерашния ден Адрияно Дженев даде уместно звук за останалите ни представители, преодолявайки съпротивата на сърбина Зоран Лудоски и по този метод откри място в осминафиналите. 

Това наподобява даде нужното самочувствие и на 15-годишната Росица Денчева, която дебютира сполучливо на най-голямата сцена с двусетов триумф над унгарката Лука Удварди, а през днешния ден записа втора чиста победа, откакто надигра американката Тейтъм Еванс с безапелационното 6:2 6:2 и продължи към етапа на осминафиналите, където я чака конфликт с Мира Андреев, която може да е седма сложена, само че в действителност е тенисистката с най-хубава позиция в ранглистата при дамите (световна номер 292) и съществена любимка за трофея.

Наглед Еванс можеше да бъде считана за лека любимка, имайки поради мястото си в топ 900 на WTA и събитието, че е с две години по-голяма от нашето момиче. Тези условия обаче по никакъв метод не помогнаха на америнката и Денчева осъществя серия от пет следващи гейма, с цел да затвори откриващия сет в своя изгода.

Втората част се разви по абсолютнио същия метод, като Роси в началото изоставаше с 1:2, само че оттова насетне не отпусна нито гейм повече на съперничката си и изцяло справедливо продължи напред в Мелбърн.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР