Тазгодишният Йордановден ще остане в историята като един от най-топлите

...
Тазгодишният Йордановден ще остане в историята като един от най-топлите
Коментари Харесай

Смели бургазлии посрещнаха изгрева на Богоявление в морето СНИМКИ

Тазгодишният Йордановден ще остане в историята като един от най-топлите в Бургас. Дневните температури в града не бяха зимни, а по-скоро пролетни и чувството беше за месец май, написа "Флагман ".

Първите слънчеви лъчи в Бургас се демонстрираха в 07:40 часа и десетки бургазлии бяха изпълнили плажа, с цел да посрещнат деня. Най-смелите от тях даже плуваха в морето.

Всъщност смелчаци за утринно плуване има освен на Богоявление, а всяка заран. Калените бургазлии не се плашат нито от сняг, нито от дъжд и вятър, нито от ледените температури. Така и тази заран те съблюдаваха традицията и посрещнаха раждането на деня в морето.



Хиляди бургазлии извършиха улиците през днешния ден, макар че денят е работен. Десетки бяха и тези, които следиха ритуала по хвърлянето на Кръста, в който се включиха 54 смели мъже. Температурата на морската вода през днешния ден е 9°-10°.



Близките 10 години в Бургас не е било толкоз топло на Богоявление. Може би и това е повода за огромния брой участници. Обикновено за спасяването на Кръста в морето се хвърлят сред 25-40 души. Предишни години обаче температурите са били много по-ниски, към или под нулата, имало е даже снежни виелици – през 2017 година



Въпреки че доста хора се радват на хубавото време, въпреки всичко ще се усети и зимата, въпреки и за малко. Днес стартира заоблачаване от югозапад, а по-късно ще обхване цялата страна. В четвъртък и петък времето ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, в планините - от сняг.

В Бургас идващите 6-7 дни се чакат дъждове, температурите също ще се намалят, само че те още веднъж ще са над междинните за сезона. Максималните температури ще са към 8-9 градуса, а минималните ще са над нулата - сред 3-7.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР