Тазгодишният парад на победата в Москва беше много по-скромен, отколкото

...
Тазгодишният парад на победата в Москва беше много по-скромен, отколкото
Коментари Харесай

Би Би Си: Русия направи скромен парад на Червения площад, без авиация и символа Z

Тазгодишният церемониал на успеха в Москва беше доста по-скромен, в сравнение с през предходни години, отбелязва съветската работа на Би Би Си.

В парада участваха по-малко военнослужещи и военна техника . Това в действителност беше известно авансово, откакто съветското министерство на защитата разгласява проекта за събитието още в края на април.

Някои от бойните машини, които нормално се демонстрират на парадите, ги нямаше, а доста специалисти и блогъри одобриха това като знак, че Русия просто не разполага с задоволително техника поради сраженията в Украйна. Това не може да се удостовери от общодостъпни източници, само че изчезналите на парада зенитни ракетни комплекси "Панцир ", танкове Т-80БВМ и тежки огнехвъргачки "Солнцепек " се появяват във видеоклипове от зоните на бойните дейности , показва Би Би Си.

В техническо отношение парадът на Червения площад беше сходен на предходните паради. На него с изключение на остаряла техника бяха показани и модерни машини: танкове Т-14 "Армата ", бойни машини на пехотата "Курганец ", "Бумеранг ". Те минават по Червения площад от 2015 година на всеки 9 май. Имаше и бойни роботи "Уран-9 " - те започнаха да бъдат показвани по-късно. Нито една от тези системи не е била употребена в бойни дейности, те могат да бъдат видени единствено на паради и военни изложби. Нямаше и самолети, формалното пояснение беше за несъответствуващи метеорологични условия. Тъй като нямаше въздушна част на парада, на него не се появи и буквата "Z " - признакът на войната, която Русия назовава "специална военна интервенция ".

Вижте също:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР