Тазгодишната кампания ще се проведе на 25.03 от 20:30 ч.

...
Тазгодишната кампания ще се проведе на 25.03 от 20:30 ч.
Коментари Харесай

Община Видин се присъединява към 17-ото издание на природозащитната инициатива „Часът на Земята“

Тазгодишната акция ще се организира на 25.03 от 20:30 ч. до 21:30 ч. Всяка последна събота на месец март милиони хора по целия свят демонстрират своята съпричастност към проблемите на планетата, като изгасват осветлението в домовете си, а знакови здания притъмняват фасадите си.

„ Часът на Земята 2023: Общ дом. Общо бъдеще “ се организира от интернационалната организация WWF, която тази година посвещава своята самодейност на опазването на дома на дивите животни.

В съботния ден, в границите на посоченото време, ще бъде изгасено художественото осветяване на два от забележителните монументи на културата във Видин – средновековния палат „ Баба Вида “ и Стамбол капия. Община Видин приканва всички поданици също да поддържат идеята за запазване на природата.

От WWF осведомят, че за по-малко от един човешки живот сме изгубили 69% от дивите животни по света. Днес многообразието от живи създания на планетата и техните местообитания зависят съвсем напълно от индивида и неговите дейности. Всяка секунда по света се изсича гора с размерите на едно футболно игрище.С нея окончателно губим и всички нейни жители, както и изгодите, които би донесла на хората, в случай че беше непокътната цяла и непокътната.

Според природозащитната организация, „ Часът на Земята 2023 “ е тласък за доста повече от изключване на светлините и всеки от нас самостоятелно може да пази природата. Начинът, по който живеем, е извънредно значим – можем да вършим по-етични покупки, да консумираме по-малко и по-разумно, да използваме колела за превоз, възобновими източници на сила и други

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР