Тайванци затрупаха Twitter акаунта на литовския външен министър Габриелиус Ландсбергис,

...
Тайванци затрупаха Twitter акаунта на литовския външен министър Габриелиус Ландсбергис,
Коментари Харесай

Литва дарява 20 000 дози от ваксината на AstraZeneca на Тайван

Тайванци затрупаха Twitter акаунта на литовския външен министър Габриелиус Ландсбергис, с цел да изразят благодарността на страната за дарението на 20 000 дози ваксини AstraZeneca.

Дарението би трябвало да дойде преди края на септември. Населението на Литва доближава 2,92 милиона и през последната седмица броят на новозаразените лица приблизително дневно е 85, като 44,56% от популацията е имунизирано с най-малко една доза.

Този акт на поддръжка може в допълнение да разгневи Китай, откакто по-рано през март тази година Литва съобщи, че ще отвори комерсиално посланичество на територията на островната страна.

Два часа след обявяване на новината за дарението повече от 1000 тайванци показаха своята признателност в акаунта на Ландсбергис в Twitter – “Благодаря за Вашата щедростта” и „ Тайванците в никакъв случай няма да забравят”. Редица консуматори в мрежата обявиха, че са подготвени да се отблагодарят на Литва по всевъзможен метод, в това число бе изразено и предпочитание за закупуване на литовска бира и други артикули. Специализираният литовски магазин за шоколад в Тайпе получи над 1000 поръчки за една нощ след обявяване на новината за дарението. На собствен ред компанията I-Mei Foods Co., една от най-големите компании, профилирана в производството, дистрибуцията, вноса и износа на хранителни артикули, разгласи, че на собствен ред ще подари на балтийската страна резервоар със своите известни закуски. Контейнерът съдържа 21 600 кутии и богат подбор от усети.

Правителството на Литва съобщи предишния месец, че ще подари и 100 000 дози ваксини на Украйна, 15 000 на Грузия и 11 000 на Молдова.

Припомняме, че Япония и Съединени американски щати също показаха готовността си да оказват помощ на Тайван в сложната обстановка, като дарят надлежно 1,24 милиона дози от имунизацията на AstraZeneca (Япония) и 2,5 милиона дози от имунизацията Moderna (САЩ).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР