Тайванско-индийските връзки стават все по-силни и двете страни ще продължават

...
Тайванско-индийските връзки стават все по-силни и двете страни ще продължават
Коментари Харесай

Тайван затяга връзките с Индия

Тайванско-индийските връзки стават все по-силни и двете страни ще не престават да работят взаимно – това съобщи външният министър на Тайван Джоузеф Ву.

Тайванските компании са вложили над 2,3 милиарда щатски $ в Индия, създавайки 65 000 работни места. Очаква се двете страни да се възползват от взаимно допълващи се промишлености, с цел да задълбочат съдействието си във високотехнологичните вериги за доставка, сподели още Ву по време на изявление за индийска телевизия.

Според него, Тайван е подготвен и може да показа ноу-хау и запаси за справяне с ковид. Това прави належащо присъединяване на страната в Световната здравна организация.

По отношение на продължаващия напън от страна на Пекин, Ву съобщи, че държавното управление и народа няма да се откажат да бранят демокрацията си и няма да се пречупят под натиска на авторитаризма. Той акцентира, че районните разногласия би трябвало да се позволяват спокойно, без да се нарушават ничии права.

Джоузеф Ву употребява опцията да поздрави членовете на Четиристранния разговор за сигурност – Индия, Съединени американски щати, Япония и Австралия за провеждането на среща предишния месец в Токио. Тайван има предпочитание и е кадърен да работи с тези съидейници, с цел да спомогне за развиване на свободен и отворен индо-тихоокеански район.

Ву приключи изявлението като благодари на индийската общност и медии за честването на националния празник на Тайван на 10 октомври и за непоклатимата позиция пред опита за цензура от страна на Пекин.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР