Тайванският подизпълнител на американския технологичен гигант Apple - Foxconn, планира

...
Тайванският подизпълнител на американския технологичен гигант Apple - Foxconn, планира
Коментари Харесай

Foxconn панира да увеличи четири пъти работната сила в своята фабрика за iPhone в Индия

Тайванският подизпълнител на американския софтуерен колос Apple - Foxconn, възнамерява да усили четири пъти работната мощ в своята фабрика за iPhone в Индия за две години, съобщи Ройтерс, базирайки се на двама държавни източници.

Foxconn попадна под светлината на прожекторите през последните седмици поради строгите ограничаващи ограничения против разпространяването на ковид в Китай, които нарушават работата на нейния цех в китайския град Чжънчжоу - най-голямата фабрика за iPhone в света.

Прекъсванията в работата накараха Apple да понижи прогнозата си за доставки на премиум моделите от гамата iPhone 14, намалявайки вероятностите си за продажби за натоварения празничен сезон в края на годината.

Базираната в Тайван Foxconn в този момент възнамерява да усили работната мощ в своя цех в Южна Индия до 70 000 души, като добави още 53 000 служащи през идващите две години, са споделили пред Ройтерс източници, които са поискали да запазят анонимност.

Докато размерът на завода в южния индийски щат Тамил Наду е по-малък от завода на Foxconn в Чжънчжоу, в който работят 200 хиляди служащи, той е от главно значение за напъните на Apple да диверсифицира производството надалеч от Китай.

Foxconn стартира да създава iPhone 14 в Индия през септември, единствено броени седмици след международната премиера на новия модел смарт телефон. Главният индустриален сътрудник на Apple към момента има извънредни права върху моделите iPhone Pro, които сглобява Чжънчжоу.

Интересът на Foxconn към разширение на оборудването е прочут, само че до момента нямаше информация за мащаба на плануваното уголемение и периодите за неговото осъществяване.

Foxconn и Apple са отказали коментар пред Ройтерс.

Понастоящем смарт телефони iPhone се сглобяват в Индия от най-малко трима световни снабдители на Apple: Foxconn и Pegatron в Тамил Наду, както и Wistron в близкия щат Карнатака.

Анализаторите на JP Morgan пресметнаха през септември, че Apple може да прозивежда един от всеки четири iPhone в Индия до 2025 година, а 25% от всички артикули на Apple, в това число Mac, iPad, Apple Watch и AirPods, ще бъдат създадени отвън Китай до 2025 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР