Тайванските военни обещаха да засилят усилията за контраразузнаване, тъй като

...
Тайванските военни обещаха да засилят усилията за контраразузнаване, тъй като
Коментари Харесай

Тайван засилва контраразузнаването за борба с китайското влияние

Тайванските военни дадоха обещание да засилят напъните за контраразузнаване, защото управляващите проверяват няколко настоящи и някогашни военни офицери, обвинени в шпионаж в интерес на Китай , предава Ройтерс.

Китай, който оказва напън върху острова да одобри суверенитета му, през последните години е провел продължителна шпионска акция за подкопаване на военното и цивилно управление на Тайван, откри следствие на Ройтерс.

Подполковник с фамилно име Хсяо, основан в командването на авиацията и специфичните сили на армията, беше арестуван по съмнение в издаване на отбранителни секрети на " непознати сили, в това число Китай " и " разрастващи се организации " в Тайван, заяви формалната Централна новинарска организация (CNA).

Следователи претърсиха щаба на командването в северния град Таоюан тази седмица, заяви CNA, добавяйки, че четирима пенсионирани военни офицери, както и " медиатор " с фамилно име Хсиао също са били разследвани .

Министерството на защитата съобщи в изказване, че управляващите са събрали " съответни доказателства " за противозаконни действия.

" Изправени пред инфилтрация от страна на Китайската комунистическа партия, националните сили ще продължат да ускоряват образованието за контраразузнаване и да покачват осведомеността ", сподели министерството, добавяйки, че е натъжено от закононарушението на " продаването на страната и народа ".

В отговор на въпрос по отношение на отчетите на конференция, заместник-генералният секретар на президентската канцелария Алекс Хуанг сподели, че случаят е " нахален " и прикани за задълбочени следствия.

Китайската работа по въпросите на Тайван не отговори незабавно на искане за коментар.

През последното десетилетие минимум 21 настоящи или пенсионирани тайвански офицери с чин капитан или по-висок са били наказани за шпионаж в интерес на Китай , съгласно обзор на Ройтерс в правосъдни регистри и отчети от формалните осведомителни организации на Тайван.
 Китай предизвести Съединени американски щати да спре военната помощ за Тайван
Китай предизвести Съединени американски щати да спре военната помощ за Тайван

Призовават Вашингтон да не продължава да върви по този " неправилен и рисков " път.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР