Тайванските компании HTC и Acer вече едва ли ще преуспеят

...
Тайванските компании HTC и Acer вече едва ли ще преуспеят
Коментари Харесай

През 2018 година ASUS може да извърши пробив на пазара на смартфоните

Тайванските компании HTC и Acer към този момент надали ще преуспеят на международния пазар на смарт телефоните. Единственият от тайванските компании, който има такива възможностите към момента е компанията Asustek Computer, считат източници от промишлеността, на чието мнение се базира изданието DigiTimes.

След като HTC продаде на Гугъл по-голямата част от смартфонния си бизнес, компанията към момента не е подхванала никакви дейности за възкръсване в тази посока. Освен това, съществено комплициране измежду наблюдаващите предизвиква и финансовото положение на HTC. През февруари 2018 година, продажбите на HTC са паднали с близо 25% и 45% на месечна и годишна база, достигайки 2,61 милиарда тайвански $ (89,6 милиона щатски долара). От сумата през първите два месеца на 2018 година, HTC е избавила 6,02 милиарда тайвански $ (около 206 млн. американски), което е с 35,5% по-малко, в сравнение с през същия интервал на 2017 година.

Въпреки, че публицистите считат, че през второто тримесечие на 2018-та, HTC най-вероятно ще показа нов флагмански модел, прогнозите във връзка с марката остават песимистични. Специалистите са изгубили религия в HTC и считат, че тя към този момент изостава от актуалните трендове на международния пазар на смарт телефоните.

Освен това, най-ревностните скептици предизвестяват, че бизнесът на HTC в региона на устройствата за виртуална действителност може да го стигне сходна орис. Мрачните прогнози са налице макар обстоятелството, че компанията се готви да стартира доставки на идващото потомство VR-устройства Vive Pro.

Що се отнася до Acer, има упорити клюки, че компанията в последна сметка ще си върне бизнеса в региона на производството на смарт телефони, защото до момента тя не съумя да получи някакво значимо място на пазара. В изгода на това съмнение приказва и това, че Acer към този момент дълго време нищо не е разказвала за нови тактики и вероятности в смарт телефон бранша.

Съвсем друга е картината обаче при Asustek. Компанията не изостава от динамичността на пазара и в средата на март ще показа обновената серия смарт телефони ZenFone 5. Избраният ценови диапазон от 4 до 15 хиляди тайвански $ (137-513 щатски долара) демонстрира, че ASUS държи ръката си на пулс и деликатно следи ценовите желания на купувачите.

Очаква се, че престижът на марката и удобното съответствие сред цена и механически характерности на новите модели този път ще разрешат на ASUS, доста разширение на наличието на пазарите в Юго-Източна Азия, Южна Америка и Европа.

Също по този начин се допуска, че през третото тримесечие, когато фирмите ще усилят доставките на устройства на главните пазари, смарт телефон бизнеса на Asustek ще се върне към доходност. Източници считат, че през 2018-та, ASUS ще пусне към 10 милиона устройства, а през 2019-та подемът ще продължи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР