Тайван заяви, че за един ден Китай е изпратил 68

...
Тайван заяви, че за един ден Китай е изпратил 68
Коментари Харесай

Китай изпрати 68 бойни самолета и 10 кораба около Тайван

Тайван съобщи, че за един ден Китай е изпратил 68 бойни самолета и е разположил 10 военни кораба в региони към самоуправляващия се остров. Пекин, който гледа на Тайван като на своя лична територия, която един ден ще бъде завладяна, ускори военния и политическия напън върху острова през последните години, което утежни връзките.

„ 68 самолета и 10 кораба на Китай бяха засечени към Тайван “ сред сряда и четвъртък сутринта, се споделя в изказване на министерството на защитата на Тайван. Броят е трагичен скок от предходния ден, когато Тайпе сподели, че 35 бойни самолета са били открити към острова.

Министерството на защитата на Тайван съобщи, че някои от самолетите и военните кораби, засечени в сряда, са се насочили към неуточнена зона на западния Пасифик, с цел да " проведат взаимно морско и въздушно образование със самолетоносача Шандонг ". Това е един от двата настоящи самолетоносача в китайския флот. Министерството на защитата на Тайван заяви, че е засякло самолетоносача на към 111 километра югоизточно от най-южната точка на острова.

Китай не е коментирал публично каквито и да било учения, провеждани в западната част на Тихия океан. Но източното командване, което провежда учения към Тайван, сподели в сряда, че " авиационна единица " е провела образование " неотдавна " в диапазон от " хиляди километри ". Не се загатва Тайван. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР