Тайван засече 19 самолета на китайските военновъздушни сили в своята

...
Тайван засече 19 самолета на китайските военновъздушни сили в своята
Коментари Харесай

Китайски изтребители пак кръжат около Тайван

Тайван засече 19 самолета на китайските военновъздушни сили в своята зона за противовъздушна защита през последното денонощие , оповестява " Ройтерс ".

Новите китайски военни маневри са част от това, което Тайпе назовава постоянен тормоз от страна на Пекин.

През последните три години Тайван, който Китай смята за своя територия, се оплаква от засилени китайски военни дейности покрай острова, защото Пекин все по-настоятелно отстоява претенциите си за суверенитет.

Китай твърди, че дейностите му в региона са оправдани, защото се пробва да отбрани териториалната си целокупност и да предизвести Съединените щати да не " влизат в скрит план " с Тайван, макар че това гневи Тайпе.
 Военен аероплан на Съединени американски щати над Тайванския пролив раздразни Китай
Военен аероплан на Съединени американски щати над Тайванския пролив раздразни Китай

Пекин упрекна Вашингтон, че заплашва мира и стабилността в района

Министерството на защитата на Тайван заяви, че 19 изтребителя J-10 са прелетели над югозападния завършек на зоната за идентификация на противовъздушната защита на острова, въпреки и по-близо до китайския бряг, в сравнение с до този на Тайван.

Силите на Тайван следиха обстановката и изпратиха свои самолети на военновъздушните сили , прецизираха от ведомството.

Чуждите самолети обаче не са пресекли сензитивната междинна линия на Тайванския пролив, който служеща като неофициална граница сред двете страни, само че над която китайските военновъздушни сили прелитат съвсем всекидневно от предишния август насам.
 Китайски кораби и самолети отново сложиха нащрек Тайван
Китайски кораби и самолети отново сложиха нащрек Тайван

Тайванската войска е в нараснала подготвеност

Не е имало пукотевица и китайските самолети са летели в тайванската зона за идентификация на противовъздушната защита, а не в нейното териториално въздушно пространство.

Зоната за идентификация на противовъздушната защита е по-широка зона, следена и патрулирана от Тайван, която е въведена, с цел да даде на острова повече време за реакция на възможни закани.

Въпреки че демократично определеното тайванско държавно управление неведнъж е предложило договаряния с Китай, то акцентира, че островът ще се отбрани, ако бъде атакуван, и декларира, че единствено тайванският народ може да взема решение личното си бъдеще.
 Поредна китайска провокация по отношение на Тайван
Поредна китайска провокация по отношение на Тайван

57 бойни самолета навлязоха в зоната на противовъздушната защита на острова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР