Тайван се провали в усилията си да получи покана за

...
Тайван се провали в усилията си да получи покана за
Коментари Харесай

Пак отказаха участие на Тайван в Световната здравна асамблея

Тайван се провали в напъните си да получи покана за Годишната асамблея на Световната здравна организация, съобщава " Ройтерс ".

Отказът идва макар изказванията на островната страна, че поддръжката за присъединяване ѝ пораства.

Годишната асамблея в Женева през днешния ден реши да не насочва покана към Тайпе за събитието, което ще се организира от 21 до 30 май.

Китай и Пакистан приканиха членовете да отхвърлят включването на Тайван, а Есватини и Маршаловите острови се оповестиха " за " присъединяване на острова.

И предходната година кандидатурата на Тайван за присъединяване в годишната среща на страните членки на СЗО беше отхвърлена след дипломатически натиск от страна на Китай за уединяване на острова.

Тайван е изключен от множеството световни организации поради Китай, който го счита за една от своите провинции, а не за обособена страна.

Тайван участва на Световната здравна асамблея - органът за взимане на решения на СЗО, като наблюдаващ от 2009-2016 година, когато имаше стопляне в връзките сред Тайпе и Пекин. Китай обаче блокира по-нататъшното присъединяване на страната, след като за президент на Тайван беше определена Цай Инуън, която Пекин смята за сепаратист - обвиняване, което тя отхвърля.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР