Тайван съобщи за навлизането на 21 китайски военни самолета в

...
Тайван съобщи за навлизането на 21 китайски военни самолета в
Коментари Харесай

Тайван: 21 китайски военни самолета навлязоха в зоната на въздушната ни отбрана по време на посещението на Нанси Пелоси

Тайван заяви за навлизането на 21 китайски военни самолета в зоната му за въздушна защита през днешния ден, след идването на председателката на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси на противоречиво посещаване на острова, който Пекин счита за част от територията на Китай, съобщи Франс прес.

" Двадесет и един китайски военни самолета /.../ навлязоха в зоната за идентификация на въздушната защита (по-широка от въздушното пространство) в югозападната част на Тайван " през днешния ден, разгласи тайванското министерство на защитата в пост в Туитър.

По-рано Пелоси дойде в тайванската столица в границите на азиатската си обиколка, за която бе оповестено, че включва Сингапур, Малайзия, Южна Корея и Япония. Визитата ѝ в Тайван не беше огласена авансово, само че беше предстояща от мнозина. Тя се реализира макар съпротивата на Китай.

Посещението на председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси в Тайван демонстрира непоклатимата поддръжка на Вашингтон, съобщи тайванското външно министерство малко след идването на Пелоси.

Вярваме, че визитата ѝ ще укрепи околните и другарски връзки сред Тайван и Съединени американски щати и ще задълбочи съдействието сред двете страни във всички области, обявиха от ведомството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР