Тайван съобщи днес за масово навлизане на китайски военни самолети

...
Тайван съобщи днес за масово навлизане на китайски военни самолети
Коментари Харесай

Тайван съобщи за масово навлизане на китайски самолети в зоната му за въздушна отбрана

Тайван заяви през днешния ден за всеобщо нахлуване на китайски военни самолети в своята зона за въздушна защита за втори следващ ден, заяви Българска телеграфна агенция.

Забелязани са били 21 летателни апарата, сподели тайванското министерство на националната защита. Вчера то съобщи, че китайската войска е изпратила 25 самолети и три кораба.

Китай, който претендира, че Тайван е негова територия, продължава своята акция на оказване на напън върху самоуправляващия се остров, отбелязва Ройтерс. През последните към три години Тайпе се оплаква от нараснала военна интензивност на Пекин в региона.

Днес тайванското министерство на защитата заяви, че 17 китайски изтребителя Джей-10 и четири Джей-16 са навлезли в югозападния завършек на идентификационната зона за въздушната защита на острова. По-старите Джей-10 са били по-близо до китайското крайбрежие, в сравнение с до тайванското, до момента в който доста по-новите и усъвършенствани Джей-16 са прелетели в региона на островите Пратас, които са под контрола на Тайпе.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР