Тайван използва свободните пространства в метрото, за да отглежда изключително

...
Тайван използва свободните пространства в метрото, за да отглежда изключително
Коментари Харесай

Тайван трансформира спирките на метрото във ферми

Тайван употребява свободните пространства в метрото, с цел да отглежда извънредно търсени, устойчиви, чисти и органични храни.

Използват се усъвършенствани и ефикасни способи за отвесно земеделие, с цел да се доставят пътуващите с пресни артикули, съобщи " Euronews ".

Разположена на станция Нанджин-Фушинг в столицата Тайпе, хидропонната плантация " Metro Fresh " с повърхност 40 кв. м. отглежда маруля под LED осветяване в стерилна среда, с цел да се отстрани потреблението на пестициди и хербициди.

" Едно от нещата, от които множеството хора се тормозят, е неизбежната приложимост на пестициди в обичайното земеделие ", споделя Джулия Ян, изпълнителен шеф на Unimicron Technology, компанията, която стои зад фермата в метрото.

Те са употребявали високотехнологично съоръжение, с цел да контролират изискванията като светлина, температура и хранителни субстанции, които са най-благоприятни за растежа на растенията.

" Използваме хидропонно земеделие и по този метод нямаме проблем с яйцата на насекомите ", споделя Янг.

" Най-големият боязън на всички, които ядат салата, са яйцата на насекомите. "

Защо е належащо отвесно земеделие?

Вертикалните ферми на закрито, известни още като " умни ферми ", стават все по-популярни в Тайван, тъй като младото население на острова не желае да се занимава със земеделие.

Работните места в софтуерния бранш са по-търсени от по-младите хора, те са по-добре платени и оферират повече благоприятни условия за развиване. Това прекосяване към друг тип работа е от изгода за софтуерния бранш във връзка с научните проучвания и софтуерните опити.

По-добри ли са интелигентните ферми от елементарните?

Интелигентните ферми са по-малко трудоемки и употребяват технологии, с цел да усилят добивите и да смекчат съмненията на времето.

" В момента добивът на продукцията ни е към 180 торби маруля, като всяка торба е 200 грама. Можем да произвеждаме по 180 торби маруля всяка седмица ", споделя Уини Чан, заместник-управител в Unimicron Plant Technology.

Населението на Тайван е 23,57 милиона души, а площта му е единствено 36 197 км². Това значи, че способността да се употребява пространството допустимо най-ефективно е от решаващо значение за растежа и самодостатъчността на страната.

Тези технологии биха могли да се окажат потребни и в други гъсто обитаеми страни като Сингапур, Монако и Малта. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР