Тайван би бил щастлив“ неговите фирми за чипове да инвестират

...
Тайван би бил щастлив“ неговите фирми за чипове да инвестират
Коментари Харесай

Тайван намеква за инвестиции в заводи за чипове на територията на ЕС

Тайван би бил „ благополучен “ неговите компании за чипове да влагат в Европейския съюз. Все отново са нужни „ по-дълбоки връзки с блока “, сходни на връзките на Тайпе с Вашингтон. Това би могло да проправи пътя към плановете за чип-фабрики на тайванските компании в Европейски Съюз, заяви Ройтерс, като се базира на „ почитан тайвански чиновник “.

Тайван не за първи път загатва за интерес неговите компании да строят заводи в Европа. Европейски Съюз също загатва за ползи в тази област. Блокът приказва за Тайван като за един от „ единомислещите “ сътрудници, с които би желал да работи според Европейския закон за чиповете. В последна сметка обаче тайванските компании към този момент отхвърлят да имат съответни проекти за фабрики в Европа.

Заместник-министърът на стопанската система на Тайван Чен Черн-чии, който дава отговор за икономическите връзки с Европа, сподели в понеделник, че въпреки да не може да приказва от името на фирмите за чипове, „ те не са споделили, че не отиват в Европа “. „ Но позицията на държавното управление е: ние ще сме щастливи да забележим нашите компании да имат световен отпечатък, в това число в Съединените щати и в Европа, които са наши съидейници и сътрудници “, съобщи високопоставеното лице.

Ходовете на Тайван в света на полупроводниците могат да имат връзка с общата геополитическа обстановка. Страната е обект на необикновен вкус от страна на Китай и търсенето на връзки със Съединени американски щати и Европа може да е част от опитите за отбрана.

Чен не знае дали министерството, което би трябвало да утвърди „ огромни “ тайвански вложения, е получило нови заявки за планове за заводи в Европейски Съюз тази година. „ Нашите взаимоотношения със Съединените щати са много повече, връзката е по-близка. Надяваме се също по този начин да развием сходни близки връзки с Европейски Съюз “, сподели Чен. „ Ако е по този начин, би било доста потребно за нашите компании “.

Като цяло Тайван ще се стреми към „ двустранно капиталово съглашение с Европейски Съюз “, макар че към този момент няма прогрес в сходна посока. Въпреки че това остава политическа цел, не е изключено да се стигне до покупко-продажби, които сега са „ по-постижими “, добави Чен.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР