Тайсън Фюри сложи точка на спора си с Дионтей Уайлдър

...
Тайсън Фюри сложи точка на спора си с Дионтей Уайлдър
Коментари Харесай

Тайсън Фюри спази обещанието си и нокаутира Дионтей Уайлдър в 11 рунд

Тайсън Фюри постави точка на разногласието си с Дионтей Уайлдър тъкмо по метода, по който се канеше през миналите месеци. Той нокаутира американеца след 11 страхотни рунда в Лас Вегас.

„ Циганския крал “ трябваше да се изправи още веднъж след два нокдауна в третата част, само че съвсем през цялото останало време доминираше над „ Бронзовия бомбардировач “, с помощта на съвършената си тактика, която изобилстваше от мръсни номера в клинчовете.

Ето и разбивка на мача рунд по рунд:

Първият рунд мина в разузнаване сред двамата противници, само че в нашата карта той би трябвало да отиде в интерес на Уайлдър, който прояви малко повече интензивност то Фюри - 10:9. Същото важи и за втория рунд, когато британецът търсеше по-често клична, а и бе пратен един път във въжетата.

„ Циганския крал “ обаче бе доста безапелационен в третия рунд и единствено гонгът избави „ Бронзовия бомбардировач “. Американецът получи няколко тежки леви прави от първенеца, а 30 секунди преди гонга бе пратен на земята, откакто единствено въжетата го задържаха на крайници преди почивката.

Уайлдър обаче върна нокдауна в четвъртата част и даже прати на два пъти на земята съперника си, с цел да трансформира борбата за купата от WBC в същинска война.

Петият рунд като че ли бе, с цел да може двамата тежкоатлети да поемат въздух, въпреки Фюри да вкара по-чистите удари. Именно един-два десни прави може би завоюваха точка задатък за носителя на купата.

В шестия рунд на два пъти Уайлдър падна на едно коляно, само че без да отчитаме нокдауни. Причината е, че във всеки един клинч Фюри лягаше с цялата си тежест върху американеца във всичките рундове досега. Това наподобява е работеща тактика за първенеца, тъй като очевидно изтощи кандидата.

„ Бронзовия бомбардировач “ имаше шанс, че не бе прострян още веднъж на кръга в седмия рунд, когато понесе една канонада от крошета и ъпъркъти от „ Циганския крал “, само че някак откри сили, с цел да се задържи на крайници. Наложи се и лекарска инспекция, с цел да ревизира положението му, само че след нея осмият рунд стартира по проект, въпреки и не по този на 35-годишния Уайлдър, защото още веднъж бе доминиран сред въжетата.

В деветия рунд американецът наподобява завоюва точка за актива си, плазирайки по-точките крошета, макар че и получи няколко тежки контри от британеца.

Десетият рунд ни сервира нов нокдаун за Уайлдър и бе същинско знамение, че той откри сили, с цел да се изправи и даже да се впусне в офанзива за последните секунди, в които Фюри се увлече да го довършва.

Тайсън Фюри постави завършек на разногласието в предпоследния рунд, нокаутийки Дионтей Уайлдър със съкрушително дясно кроше, като по този начин затвори трилогията посред им със жанр.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР