Тайсън Фюри ще получи £26,2 милиона, след като запази световната

...
Тайсън Фюри ще получи £26,2 милиона, след като запази световната
Коментари Харесай

Фюри прибира £26,2 млн. за боя с Уайт, а сега ще трябва да отърве и затвора

Тайсън Фюри ще получи £26,2 милиона, откакто резервира международната купа на WBC в тежка категория с неповторим нокаут над Дилиън Уайт.

Циганския нокаутира Уайт в шестия рунд. Победата на Фюри бе пред 94 000 души на стадион „ Уембли “, а след нея той разгласи, че може би това е бил последният дуел в кариерата му.

Преди него двата лагера се бяха споразумели да разделят 80/20 в интерес на Фюри. След мача обаче май този % стана 82/18, оповестява „ Дейли Мейл “.

Първоначално Фюри трябваше да получи £23 милиона като главен дял за борбата, а откакто завоюва купата, той прибавя и спомагателни £3,2 милиона като бонус за победител.

За съпоставяне, Уайт ще получи единствено £5,8 милиона от една от най-големите борби в историята на английския бокс.

След всичко това, в този момент първенецът би трябвало да се измъкне и от пандиза, защото може да бъде съден за връзки с шефа на ирландския наркокартел Даниел Кинахан.

Фюри може да бъде упрекнат като съизвършител. Кинахан е притежател на главната промоционална компания - MTK Global, с която боксьорът има контракт. Известно е, че Циганския крал почива с Кинахан в Дубай през февруари.

Всички активи на ръководителя на ирландския наркокартел в размер на 5 милиона $ бяха замразени. За информация при залавянето на Кинахан английските служби дават обещание премия от 5 милиона $.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР