Управителният съвет на Българска федерация по волейбол (БФВ) разгледа 11

...
Управителният съвет на Българска федерация по волейбол (БФВ) разгледа 11
Коментари Харесай

Управителният съвет на БФ по волейбол взе важни решения за разширените състави на националните отбори

Управителният съвет на Българска федерация по волейбол (БФВ) прегледа 11 точки на днешното си съвещание в София, което продължи над два часа. Една от най-важните бе обвързвана с разискване и опция за въпроси от страна на членовете на УС по отношение на процеса и методологията по желание на уголемен състав за народен тим мъже за лято 2024. Тя бе включена като спомагателна точка след изявления в български медии.

На сбирката бе декларирано, че предложенията за състезатели идват от треньора и треньорския щаб. След полемики с членовете на УС се стигна до решенията в период до 15 ноември селекционерите (мъже/жени) би трябвало да дават на УС лист с проектонационали, а до 15 март идната година националните треньори (мъже/жени) би трябвало да предложат пред УС финален лист до 30 състезатели (за съответната година).

" Ние сме федерация, която държи на прозрачността. За да покажем, че всички решения се вземат демократично и с цел да няма никаква тълкувания кой прави листата с извиканите състезатели, най-важното решение от през днешния ден бе да начертаем тази методология. Предлагането на разширения състав ще бъде в съгласие и коментирано с УС. Ще каним самите треньори да се аргументират ", разяснява след съвещанието Любомир Ганев, президент на БФВ.

На днешното съвещание бяха определени селекционери на националните тимове за юноши и девойки до 16 години, надлежно Светозар Иванов и Владислав Тодоров.

Заради идните матури УС направи промени в спортния календар на БФВ за 2024 година, като финалите при девойки до 14 години бяха изместени в интервала от 3 юни до 9 юни.

Взето бе решение за финансово подкрепяне на тимовете, участници във финалите на Държавните шампионати за подрастващи за сезон 2023-2024.

Приет бе и нов член на Българска федерация по волейбол – Волейболен клуб Крепост (Хисаря).

По другите точки от Дневния ред, УС на БФВ утвърди следните промени - смяна в състава на Изпълнителния съвет (ИС) на Съдийската комисия (НСКВ); анулира остарелия и одобри нов " Правилник за статута и активността на съдиите по волейбол в България " ; актуализира хонорарите на секретарите за срещите от НВЛ и одобри решение за размера на дължимите съдийски възнаграждения (50% от цялостната сума) за непроведени срещи, на които назначените длъжностни лица (съдии, секретари, основни ръководители и основни съдии) са се явили в залата на състезанието; промени в Дисциплинарен устав на Съдийската комисия (НСКВ); промени във Финансовия проект – Версия No. 1 към Договор № РСВПОС 36-00-75/13.02.2024 година



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР