Тайсън Фюри иска да се върне на професионалния ринг по

...
Тайсън Фюри иска да се върне на професионалния ринг по
Коментари Харесай

Тайсън Фюри обяви, че ще се завърне на ринга и се сравни с Мохамед Али

Тайсън Фюри желае да се върне на професионалния кръг по сходство на великия Мохамед Али. Британецът разгласи, че черпи ентусиазъм от Али, който беше изхвърлен от бокса в средата на 60-те години на 20 век поради отхвърли си да се включи в армията на Съединени американски щати за Войната във Виетнам, и прекара близо четири години в пандиза. Легендарният боксьор се завърна на кръга и завоюва назад международните си трофеи през 1974 година

Мачът сред Али и Джордж Форман в Киншаса, прочут като " Грохотът в джунглата ", беше упоменат от Фюри, който изясни, че ще се завърне по същия триумфален метод. Преди дни промотърът на международния първенец Антъни Джошуа Еди Хърн разгласи, че мач сред двамата британци ще има до края на 2018 година

" Старият първенец се завръща да се бие с мъжа, за който всички споделят, че ще ме нокаутира. Същото като Али против Форман – стилният против мумията, всички знаем по какъв начин приключи този мач. Знам, че всички ме освиркват, само че аз не се тревожа от малко мускули. Имам нрав на победител и мъж, който в никакъв случай не е губил мач. Истински първенец, който се връща, с цел да се качи отново на трона ", написа Фюри в Инстаграм.

Фюри завоюва купите на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF), Международната боксова организация (IBO) и Световната боксова организация (WBO) на 28 ноември 2015 година, когато шокира Владимир Кличко. Британецът нанесе първа загуба на украинеца след 11 години, само че оттогава не се е бил.

If @anthonyfjoshua adopts the @MikeTyson style vs me I'll adopt the @MuhammadAli style that's coming back after years out& beating the bully
— TYSON2FASTFURY (@Tyson_Fury) October 18, 2017

На два пъти беше насрочван реванш сред двамата, а през юни 2016 година Фюри призна, че е взимал постоянно кокаин, с цел да се бори с депресията.

Боксьорът е със спрени права от 15 месеца, като чака да бъде планувана дата за чуване пред Антидопинговата организация на Англия (UKAD). Решение се чакаше през май, само че то беше отсрочено и се чака да бъде планувана нова дата до края на годината. Фюри, който е на 29 години, се закани да съди UKAD за тези дейности.

" Това е моята епоха и аз би трябвало да унищожа Джошуа и Уайлдър. Връщам се с тази задача. Ще има един победител и това са почитателите. Нека да създадем тежката категория велика още веднъж ", сподели Фюри.

Той разгласи Джошуа и Дионтей Уайлдър като неговите най-сериозни противници. Джошуа държи поясите в три от категориите – WBA, IBF и IBO, а американецът Уайлдър най-ценната купа – на Световния боксов съвет (WBC). Фюри дефинира носителят на петия пояс – WBO Джоузеф Паркър като " младо момче, което би трябвало да натрупа опит ".

" Желая триумф на всички и дано най-хубавият победи. През 2018 и 2019 година светът ще види най-хубавите борби и най-великият първенец още веднъж на върха ", приключи Фюри, който няма загуба на професионалния кръг (25 победи, от които 18 с нокаут).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР