Тайните записи на Ванга, които бяха открити през юни т.г.

...
Тайните записи на Ванга, които бяха открити през юни т.г.
Коментари Харесай

Тайните записи на Ванга са разчетени

Тайните записи на Ванга, които бяха открити през юни т.г. от Държавна организация " Архиви ", към този момент са разчетени, написа " България Днес ". Уникалната находка, която разсъни любознанието на мнозина, е от тогавашния Институт по сугестология в София.

" Изключително забавно е това, което намерихме! Вълнуваме се, тъй като към момента не знаем какви тъкмо предсказания има на сеансите, само че доста скоро ще разберем, когато ги цифровизираме през есента ", съобщи преди три месеца пред " България Днес " шефът на Държавна организация " Архиви " доцент доктор Михаил Груев.

Както бе дадено пред медията ни, група експерти се събраха и цифровизираха фонозаписите. Надеждите бяха да се чуят значими пророчества, както и потребни за проучване тематики. Противно на упованията обаче записите се оказаха неточни и накъсани.

" Въпреки усложненията, през които мина екипът ни, въпреки всичко успяхме да чуем 90% от сеансите. За страдание, се оказа, че няма никакво знамение. За сметка на това са записани частни лица, които са си споделяли болката пред Ванга, и тя им е казвала какво да вършат ", разкри пред вестника Снежана Владимирова от Държавната организация. По думите й съгласно чиновниците мистичните записи са направени с избрана цел от Института по сугестология, с цел да запечатат житейските събития на елементарни хора, които са се докоснали до баба Ванга.

" Реално даже не се знае кои са тези хора, тъй като няма съответни имена и няма по какъв начин да ги проследим, с цел да намерим някаква връзка сред тях. Но все пак сме удовлетворени, тъй като се чува достоверният глас на Ванга, както и методът на нейната работа ", споделя Владимирова.

По думите й това е доста забавно и може да се изследва в допълнение, защото няма отговор на въпроса за неповторимите благоприятни условия на пророчицата. Единствено в случай че къщата й в Петрич можеше да приказва, тя евентуално щеше да разкрие тайната на нейната заложба. Години наред учени отблизо и надалеч вършат там безуспешни опити да обяснят по какъв начин Ванга предсказва бъдещето, приказва с мъртвите и лекува.

Изследователите имат концепция разчетените записи да бъдат употребявани за филм или даже сериал, В него ще се споделя за предсказанията, които Ванга е правела на елементарни хора.

" Наистина имаме предпочитание да се направи филм от записите, които намерихме. За страдание, това към този момент не е по нашата част, само че сме подготвени да спомагаме, в случай че някой реши да снима лентата. Имаме действителни житейски истории, както и решение на тежките въпроси на хората от Ванга ", споделя Снежана.

Първият документален филм за пророчицата " Феномен " е сниман през 1976 година и съвсем незабавно след стартирането му е неразрешен. Причината е, че за пръв път публично се признава, че в България има нещо, което науката не може да изясни, а точно Ванга. Пророчицата е освен загадъчна свръхестествена персона, само че и жив и непосреден човек. Дадено е и мнението на известни по това време български учени и интелектуалци (проф. доктор Никола Шипковенски, проф. доктор Никола Попвасилев, Иван Карамфилов и др.), които изцяло отхвърлят качествата на Ванга и поучават филмът да бъде модифициран предвид на комунистическото схващане за индивида.

Феноменът Ванга публично не съществува макар опашките от хора, които се редят пред дома й. Учените отхвърлят да одобряват, че даже има опция да проучат това, които стои зад хилядите случаи на мистериозни изцеления и помощ. Екипът на кино лентата правилно предава атмосферата от стаята на Ванга, елементарните хора, които я посещават с болките си и въпросите си.

Спасява България от съветски безбожник

Лъжепророк и безбожник, заречен да възкресява мъртвите, е бил изобличен от баба Ванга.

В една от най-емблематичните и трагични срещи в живота й пророчицата води борба с индивида скенер - руснака Григорий Грабовой. Успява да го разгроми и да избави българите. Това разкриха малко на брой от директните очевидци на случката, разиграла се в Рупите в далечната 1995 година

Заради невероятната му реклама и име на популярен оракул на века Грабовой е поканен в България, а желанието му е да почерпи от мъдростта и божествената мощ на Ванга. Руснакът желае от пророчицата да му довери процеса на възкресяване на мъртъвци, безсмъртието и прераждането. Грабовой упорства още да чуе дали ориста му е предопределила да бъде спасителят на човечеството и дали ще успее да подвига мъртви от гроба. Лъжите на Грабовой и желанието му за власт вбесяват Ванга, която го пропъжда вечно.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР