“Тайните служби и пропагандата на Путин се възползват от икономическата

...
“Тайните служби и пропагандата на Путин се възползват от икономическата
Коментари Харесай

Денков пред евродепутатите: Путин ни разделя на русофили и евроатлантици

“Тайните служби и пропагандата на Путин се възползват от икономическата и суровинна обязаност на страната ни с Русия, както и от историческите и културните връзки сред народите ни, с цел да разделят и опълчват обществото ни на русофили и евроатлантици. Затова пълноправното участие на България в Европейски Съюз и НАТО е най-голямата гаранция за продължаването на демократичния и европейски път на развиване на родината ни. Затова би трябвало да приключим европейската си интеграция с присъединение към Шенген и еврозоната. “

Това съобщи през днешния ден пред Европейския парламент в Страсбург министър председателят Николай Денков. Той произнесе тирада в границите на дебата „ Това е Европа “, почнал в Екологичен потенциал през септември 2022 година

Денков е 11-ият европейски водач и петият за тази година, който взе участие в този спор.

„ В най-новата си история България е била обект на непрекъснати опити за доминация, част от тях сполучливи, от страна на Руската империя и Съветския съюз. За страдание, тези великоруски апетити не престават и в наши дни и страната ни е обект на целенасочени хибридни офанзиви “, сподели още Денков.

Премиерът обаче напомни, че още през 718 година хан Тервел е спрял арабската инвазия пред Константинопол. И посочи, че България постоянно е била неразделна част освен от военните достижения на Европа,  но и от европейската просвета и просвещение.

„ Стремежът ни е модерна България също да даде своя заслужен и значителен принос в развиването на Европейски Съюз. Разбираемо е, че в множеството от последно включилите се страни, изключително в по-бедните, битува настройката Европейски Съюз да се приема главно като източник на великодушни фондове, помощи и място за по-добре платена работа. Убедени сме, че този стандарт на мислене би трябвало да бъде разрушен, по тази причина позволете ми да преразказвам известната мисъл на президента Джон Кенеди: „ Не питайте какво може да направи Европейски Съюз за страната ви, питайте какво може да направи страната ви за Европейски Съюз “, сподели българският министър-председател.

Той направи обзор и на ситуацията по света. И обърна особено внимание на обстоятелството, че през последните години, в няколко страни в Централна и Западна Африка – Габон, Нигер, Чад, Гвинея, Мали и Буркина Фасо, демократично определените държавни управления бяха свалени от военните.

„ Притеснителното е, че някои от тези преврати бяха осъществени с решаващата помощ на наемници от Частната военна компания „ Вагнер “ и доведоха до идването на власт на проруски режими “, акцентира Николай Денков.

Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР