“Тайната съставка“ на режисьора Гьорче Ставревски е първата съвместна филмова

...
“Тайната съставка“ на режисьора Гьорче Ставревски е първата съвместна филмова
Коментари Харесай

"Тайната съставка" - филмът, който ще ви разсмее и излекува


“Тайната съставна част “ на режисьора Гьорче Ставревски е първата взаимна кино продукция сред Република Македония и Гърция.

Лентата споделя историята на механика Веле и неговия болен от рак татко. Синът употребява крадена марихуана, от която подготвя сладкиш, облекчаваш тежките болки на татко му. Главният воин обаче се оказва притиснат сред нарушителите, които си търсят дрогата, и локалните пенсионери, които търсят лек за многочислените си болежки.

Мост сред две култури

„ Горд съм, тъй като това е първата взаимна кинопродукция сред нашите две страни. Оказа се, че културите са доста по-близки, в сравнение с политиците желаят да показват нещата “, показа за БГНЕС режисьорът Гьорче Ставревски минути преди премиерата в София, която ще се състои в 20.30 часа в кино „ Одеон “.

„ Тайната съставна част “ се радва на добър триумф в Гърция, където е посрещнат доста добре. Премиерата в южната ни съседка е на 9 ноември 2017 година Още с първото си присъединяване на кино фестивал в Гърция лентата печели основната премия на публиката. „ Това беше казус. Пръв македонски филм, който печели премия в Гърция от гръцката аудитория. Имахме втория най-хубав резултат в гласуването на фестивала. Филмът е мост сред двете култури “, съобщи Ставревски.

За четири месеца „ Тайната съставна част “ е обиколила няколко фестивала на три континента. Филмът е показан на фестивалите в Талин, индийската Гоа и Санта Барбара, където получава основната премия за най-хубав задграничен филм. Предстоят му участия във Франция и Италия.

У нас лентата идва след премиерата си в Бергамо. А Гьорче настоятелно ни поучава да го гледаме и с лек комизъм прибавя: „ Този филм работи изцелително и на публиката. Много хора пристигнаха да го гледат поради това. Ако имате болка, може да дойдете на кино лентата и мога да ви подсигурявам, че нищо няма да ви боли след 1 час и 45 минути. Докато гледате кино лентата, той ще ви изцели “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР