Тайланд става все по-популярна дестинация за туризъм и се очаква

...
Тайланд става все по-популярна дестинация за туризъм и се очаква
Коментари Харесай

Туризмът в Тайланд иска повече чужди посетители. Но не каквито и да било

Тайланд става все по-популярна дестинация за туризъм и се чака да притегли 35 милиона непознати гости тази година. Прогнозният брой на пътуващите в страната е еднакъв на половината от популацията й, написа Bloomberg.

Притокът става все по-труден за ръководство, а държавното управление стартира да трансформира тактиката си.

Сега управляващите се насочват към минимално нарастване на приходите от туризъм от към 5% годишно вместо към избран брой гости, разяснява министърът на туризма Кобкар Ватанаваргкул.

Това значи поощряване на по-дълъг престой и по-високи ежедневни разноски. А характерен образец е това, което австралийските туристи вършат.

Именно посетителите от Австралия са измежду десетте групи непознати туристи, които харчат най-вече в страната. През предходната година те са отделили по 172 $, които се равняват на 5 831 бата дневен разход на глава от популацията, сочат данни на ведомството.

 Снимка 304352
Източник:

Средната дълготрайност на престоя им е съвсем 14 дни и е била най-висока в тази група. Посетители от други националности регистрират по-дълъг престой, само че не са склонни да харчат толкоз. Британските туристи да вземем за пример са прекарали малко над 18 дни в страната, до момента в който са харчили 4 376 бата на ден.

Туризмът е една от движещите сили на тайландската стопанска система, която е изправена пред провокации като политическата неустановеност и бавното потребителско търсене. Секторът съставлява към 18% от брутния вътрешен артикул, разяснява Кобкнам в свое скорошно изявление.

Пристигащите от чужбина са се удвоили през последното десетилетие, като растежът им се задвижва от китайските туристи, съдействали с 28% от общо 1.6 трилиона бата непознати туристически доходи през 2016 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР