Тайланд спря плановете си да депортира 18-годишната саудитка Рахаф Мохамед

...
Тайланд спря плановете си да депортира 18-годишната саудитка Рахаф Мохамед
Коментари Харесай

Тайланд засега няма да депортира саудитката, избягала заради тормоз от дома си

Тайланд спря проектите си да депортира 18-годишната саудитка Рахаф Мохамед ал Кунун , която твърди, че е избягала от домашно принуждение в родината си, съобщи ДПА, като цитира представители на тайландската имиграционна работа.

" Ако не желае да се върне, не можем да я пратим назад. В момента тя не желае да се върне назад. Затова няма да я принуждаваме ", съобщи пред медиите началникът на тайландската имиграционна полиция .

По-рано денем съд в столицата Банкок отхвърли жалбата на осемнадесетгодишната Рахаф Мохамед ал Кунун против екстрадицията, заяви нейната адвокатка, представена от Франс прес. Наказателният арбитражен съд не взе под внимание изказванието на момичето, че се усеща застрашена в Саудитска Арабия.



Саудитката
пристигнала на тайландско летище Суварнабхуми късно вечерта в събота, пътувайки от Кувейт за Австралия, само че била спряна от имиграционните управляващи, тъй като нямала противоположен билет, данни за престоя си в Тайланд и пари, заяви представител на имиграционната полиция на летището. Той добави, че саудитското посолство е уведомило управляващите, че Ал Кунун е избягала от вкъщи си и те са били длъжни да ѝ откажат достъп до страната.
Video from just sent from her hotel room at the airport. She has barricaded herself in the room & says she will not leave until she is able to see. Why is not letting see her for refugee status determination?
— Phil Robertson (@Reaproy) 18-годишната саудитка заяви в Twitter, че паспортът ѝ е бил взет от представител на саудитското посолство в Банкок. Дипломатическото посланичество не удостовери, само че и не отхвърли тази информация. Ал Кунун добави, че има виза за Австралия и желае да получи леговище там.

Момичето се барикадира в стаята си, откъдето изпращаше обезверени апели за помощ в обществените медии, отбелязва Асошиейтед прес.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР