Тайланд обмисля въвеждането на задължителна застраховка при болест и злополука

...
Тайланд обмисля въвеждането на задължителна застраховка при болест и злополука
Коментари Харесай

Тайланд въвежда задължителна туристическа застраховка

Тайланд обмисля въвеждането на наложителна застраховка при болест и акцидент за задграничните туристи, които влизат в страната през тази година, заяви държавния осигурителен регулатор, представен от РИА Новости и Канал 3.

Застраховка, покриваща гибел или лекуването на екскурзиант, потърпевш при акцидент, ще бъде плащана от туристи, влизащи в страната на митническите управляващи преди влизането в Тайланд, осведомиха от Тайландската национална застрахователна комисия.

Планирано е застрахователната лавица за един човек да е с размер на покритие от към 32 хиляди $ при положение на гибел и 16 хиляди $ при положение на пострадване вследствие на случай. На границата това ще коства към 0,7 $ /на ден - бел ред./

По-голямата част от туристическите компании, опериращи в Тайланд на пазара за приемане на туристи от страни от Европейски Съюз, Япония, Русия, Украйна и Беларус, както и страни в Америка, постоянно включват евтини застрахователни полици по искане на техните задгранични контрагенти.

След прехода в края на 90-те години по-голямата част от промишлеността, предлагаща „ цялостни “ пакетни обиколки с три хранения дневно или две хранения дневно и голям брой включени екскурзии, приемащите туристически организации стопираха автоматизираното условието за. През последните години директните поръчки през Интернет заемат забележителен дял от пазара и множеството от тях не обезпечават застраховка против акцидент на туристите.

Както на европейския и американския, по този начин и на азиатския пазар, локалните туристическите организации в този момент разчитат на застраховки, закупени от туристите вкъщи, само че опитът демонстрира, че не всички туристи имат такава, съобщи ръководителят на Националната осигурителна комисия в Банкок.

Необходимостта от наложителна застраховка е наложителна, заради увеличеният брой на туристите. Тайланд ще одобри тази година 40 милиона души, а при подобен всеобщ поток случаите са неизбежни. От осигурителната комисия припомниха, че единствено един случай с транспортен съд за разходки предходната година докара до гибелта на 47 китайски жители. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР