Тайфунът "Камури" удари сушата в централните Филипини, в южния край

...
Тайфунът "Камури" удари сушата в централните Филипини, в южния край
Коментари Харесай

Тайфунът Камури удари Филипините с ветрове от 155 до 235 км/ч

Тайфунът "Камури " удари сушата в централните Филипини, в южния завършек на остров Лузон. Около 200 000 поданици са евакуирани от крайбрежните и планинските региони заради опасения от наводнения, бурни талази и свлачища, оповестява БиБиСи.
Международното летище в Манила затвори за 12 часа от 11 във вторник.
Канадка, пристигнала в Манила от централния остров Себу в понеделник, съобщи, че това е "най-бурният полет и турбуленция ", които в миналото е преживявал. "Току-що открих какво е въздушна болест ", съобщи 23-годишната Констанс Беноа пред Агенция Франс Прес.
Бурята, която доближи сушата в провинция Сорсогон, удари с ветрове до 155км/ч, с пориви до 235км/ч.
Десетки хиляди към този момент избягаха от домовете си в източната част на страната, където се очакваше тайфунът да удари първи. Но някои взеха решение да останат макар бурята. "Покривите се откъсват и видях по какъв начин един покрив лети ", разяснява Гладис Кастило Видал пред Агенция Франс Прес.
"Решихме да останем, тъй като къщата ни е двуетажна и е от бетон... да се надяваме, че може да издържи на бурята. "
Организаторите на "Игрите на Югоизточна Азия " прекратиха някои надпревари, в това число уиндсърф, като прибавиха, че други събития ще бъдат отсрочени при нужда. Няма проект за удължение на игрите, които би трябвало да приключат на 11 декември.
Страната е наранена приблизително от 20 тайфуна всяка година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР