Тъй като войските на Москва едновременно се опитват да отблъснат

...
Тъй като войските на Москва едновременно се опитват да отблъснат
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия рискува да разцепи силите си докато се опитва да напредва и на изток, и на юг

Тъй като войските на Москва по едно и също време се пробват да отхвърлен украинската контраатака в Южна Украйна и да нападат на изток, те са изложени на риск от разединение на силите си, съгласно английски оценки, съобщи Ройтерс.

Русия продължава да настава към Купянск в Източна Украйна, пробвайки се да принуди Киев да раздели своите елементи сред южното и източното направление, заяви английското министерство на защитата, базирайки се на разследваща информация.

„ Като се има поради, че Русия реализира скромни придобивки покрай Купянск, откогато украинската контраатака стартира през юни, е доста евентуално те да се стремят да се възползват от това, като продължат да обезпечават запаси на оста (на придвижване) “, се споделя в изказването.

Това обаче, може да принуди самата Русия да раздели силите си, с цел да предотврати пробив на Украйна на юг по Ореховската ос.

Украинските сили са достигнали първата съветска съществена отбранителна линия там, макар напъните на съветските въздушно-десантни сили и 58-а общовойскова войска да ги спрат, съгласно разбора.

Министерството на защитата на Англия разгласява всекидневни актуализации за хода на войната, откогато тя беше стартирана от Москва през февруари 2022 година Кремъл  отхвърля съобщаваните данни като дезинформация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР