Тъй като стадионът, който всъщност е тренировъчна база на националния

...
Тъй като стадионът, който всъщност е тренировъчна база на националния
Коментари Харесай

УЕФА с огромен компромис към съперника на ЦСКА - София, излъгаха ли северномакедонците за стадиона?

Тъй като стадионът, който в действителност е подготвителна база на националния тим на Северна Македония, е с прекомерно дребен потенциал, Sportal.bg реши да ревизира какво написа в наредбата на УЕФА за кетегоризацията на оборудванията.

Оказа се, че “Петър Милошевски ” дава отговор на условията за стадион първа категория, защото за нея са нужни най-малко 200 седящи места. За кадегория 2 седалките би трябвало да са най-малко 1500.

За мач от втория прелиминарен кръг на ЛК, какъвто е Македония - ЦСКА - София, разпоредбите гласят, че оборудването би трябвало да е от най-малко категория 2. Т.е. УЕФА прави голям компромис към домакините.

стадион " Тоше Проески " в Скопие

Поради ниската категоризация “червените ” ще би трябвало да наблюдават деликатно дали Македония няма да се възползва от някои немаловажни специфики. Примерно, че стадионите от първа и второкласен може да са с по-къс и по-тесен терен. Изискването е от 100 до 105 метра дължина и от 64 до 68 метра широчина. При трета и четвърта категория игрището би трябвало да е 105 на 68 метра. Т.е. северномакедонците могат да понижат терена с цели 740 квадрата.

стадион " Благой Истатов ", Струмица

Бърза информация на Sportal.bg демонстрира, че в Северна Македония има над 10 стадиона, които са с потенциал от 5000 до 36 460 седящи места и част от тях наподобяват надалеч по-подходящи за осъществяване на дуел от европйските клубни шампионати. Затова не е ясно по какъв начин Македония (Гьорче Петров) е убедил УЕФА да направи сериозния компромис, посредством който северномакедонците ще съумеят да спрат огромен брой ентусиасти на ЦСКА - София да посетят срещата и по този метод да не се усещат посетители и в двата конфликта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР