Тъй като, подобно на много други държави, сме изправени пред

...
Тъй като, подобно на много други държави, сме изправени пред
Коментари Харесай

При карантина: Какви продукти ще ни трябват за 1 месец?

Тъй като, сходно на доста други страни, сме изправени пред епидемиологична рецесия, която би могла да промени напълно познатото ни състояние, по никакъв начин няма да е зле да се замислим кои биха били най-необходимите ни артикули, в случай че се наложи да останем под карантина поради Коронавируса, прочут и като Ковид-19.

Преди да ви дадем скъпи насоки с какво е добре да се снабдите за 1 месец при карантина, ще уточним, че това напълно не значи, че би трябвало да изкупите целия магазин, сходно на доста други хора. В никакъв случай не се презапасявайте, тъй като може да се наложи да изхвърляте храна.

Идеята е просто да прецените по отношение на числеността на фамилията си какво може да закупите за да не излизате известно време на открито.

1. Пакетирани или бутилирани артикули, които са с дълъг период на валидност

Продукти от първа нужда. Това са брашно, тестени трайни артикули като паста, кускус и така нататък, ориз, леща, фасул, олио, оцет, кафе, захар, сол и други Ако обичате да си похапвате сладко, можете да си вземете и шоколади и бисквити - те също са трайни.

2. Замразени артикули

 Замразени миксове оказват помощ при карантина

Замразените миксове от зеленчуци са много трайни - те ще ви обезпечат разнороден режим на хранене, като в същото време ще ви набират и витамини. Предполага се, че са бързо замразени и съвсем не са изгубили количествата си витамини.

3. Продукти, които можем да замразим сами

Тук естествено ще споменем месото и рибата, тъй като стига да не сте вегетарианец, евентуално обичате да си похапвате и от тях. Важно е обаче, откакто сте си оставили нужното количество за идната обичана рецепта, да замразите останалите месни/рибни артикули незабавно.

4. Консервирани храни

 Консервите са наложителни при карантина на карантина поради Коронавируса

Разнообразието от консервирани храни по магазините е огромно, трайността им също.

5. Зеленчуци, които не се скапват бързо

Доматите, краставиците и листните зеленчуци не са изключително трайни, само че пък можете да си вземете чувалче картофи, лук, моркови (тях можете и да замразите), чесън, цвекло и съвсем всевъзможни кореноплодни зеленчуци.

6. Плодове, които не се скапват бързо

 Кореноплодните зеленчуци за артикули, които траят дълго

Не подценявайте плодовете, тъй като те са измежду най-хубавите източници на витамини. Трайни са портокалите, грейпфрутите, лимоните, ябълките, крушите и др.

7. Млечни артикули

Знаем, че колкото по-малък е срокът на даден млечен артикул, толкоз по-качествен е той. В случая обаче ще би трябвало да се снабдите точно с тези млечни артикули, които са с по-дълъг период на валидност. UHT прясното мляко е един от тях.

8. Хигиенно-санитарни артикули

 Купете почистващи препарати, в случай че ще стоите в карантина

Няма по какъв начин да не сте чували за манията по тоалетната хартия, която няма рационално пояснение. Да, вземете си хартия, само че не изкупувайте всички пакети, които видите в магазина. Помислете и за кухненско руло (то е многофункционално), перилни и почистващи препарати, кухненски гъби, сапуни, шампоани, балсами и т.н.

9. Лекарства

Ако по лекарско наставление ви се постанова да приемате съответни лекарства (за кръвно, против алергии и т.н.), то пресметнете какво количество ще ви е належащо, в случай че се наложи един месец да не излизате от вкъщи. Не забравяйте да се снабдите и с дезинфектанти, витамини (преобладава мнението, че с цел да се предпазим от по-тежките признаци на ковид, е добре да се одобряват витамините C и D), имуностимуланти и нормалните медикаменти, които поддържаме в аптечката си. Не купувайте ненужни антибиотици и огромни количества медикаменти - преценете по отношение на вашето домакинство.

10. Продукти, свързани с навиците ни

 Ракия при домашна карантина

Може би точно в този момент е пристигнал моментът да откажете цигарите, да намалите алкохола или пък да се подложите на някой детокс режим. Но, въпреки всичко сме длъжни да споменем и тъкмо тези артикули, които са свързани с човешките привички и зависимости. Дали ще се запасявате с сходни артикули или ще им кажете " довиждане! " зависи от личното ви решение!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР