Таванът на цените на руския петрол, договорен от Европейския съюз,

...
Таванът на цените на руския петрол, договорен от Европейския съюз,
Коментари Харесай

Русия помпи мускули: Таванът на цените на нефта няма да спре офанзивата ни в Украйна

Таванът на цените на съветския нефт, контрактуван от Европейския съюз, Г-7 и Австралия, няма да повлияе на военната акция на Москва в Украйна, съобщи през днешния ден Кремъл.

Ценовият таван от 60 $ за барел има за цел да ограничи приходите на Русия, като в същото време подсигурява, че Москва ще продължи да доставя международния пазар.

" Икономиката на Руската федерация разполага с целия нужен капацитет, с цел да отговори изцяло на потребностите и условията на специфичната военна интервенция ", съобщи пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Но дали в действителност е по този начин - можем да се съмняваме, поради уточнението, което прави гласът на Путин.

" Тези ограничения няма да повлияят на офанзивата ни в Украйна ", сподели той, само че посочи, че Русия " няма да признае " тавана на цените, който е равноценен на " стъпка към дестабилизиране на международните енергийни пазари " и ще " промени " цените на нефта.

Ембаргото на Европейски Съюз върху морските доставки на съветски недопечен нефт влезе в действие от през днешния ден. Ограничаването на цените на петрола има за цел да подсигурява, че Русия няма да може да заобиколи ембаргото, като продава своя петрол на трети страни на високи цени.

Пазарната цена на барел съветски недопечен нефт от сорта Urals сега е към 65 $, което е единствено малко над контрактуваната горна граница от 60 $. Това допуска, че мярката може да има единствено лимитирано влияние в кратковременен проект. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР