Татяна Жилова от Административен съд София-град е новият председател на

...
Татяна Жилова от Административен съд София-град е новият председател на
Коментари Харесай

“Умните и красивите” политизират съдебната система от 10 години

Татяна Жилова от Административен съд София-град е новият ръководител на Съюза на съдиите. Тя е определена след Общото заседание на съсловната организация, което се организира в постройката на Съюза на юристите и излъчи нов директорски съвет, предава news.lex.bg през септември 2021 година.
През същата година в една от софийските листи на коалиция „ Демократична България “ от квотата на Демократи за мощна България е вписан 23-годишният студент по право от УНСС Калоян Жилов. “Една от главните тематики, които ще жегвам, ще бъде обвързвана с значимостта на правосъдната промяна ”, написа във фейсбук профилът си Жилов и загадъчно добавя: „ …смея да настоявам, че съм видял с очите си по какъв начин правото девалвира още в кухнята (който знае-знае) “.
Тази обязаност изяснява, за какво политическата теза на „ Демократична България “ за „ несъстоятелността “ на сегашния състав на Висш съдебен съвет бе повторена от арбитър Жилова в едно от интервютата си, които тя даде откакто застана отпред на съдийската организация.
Не за първи път ръководител на политизираната съсловна организация слага под подозрение своя интегритет като магистрат. В случая актовете на Татяна Жилова, като арбитър в АССГ, които постоянно засягат решения на централната или локалната власт, могат да бъдат атакувани точно с мотив, политическите пристрастия на магистрата. Роднинската връзка сред претендента за народен представител и шефката на ССБ демонстрира цялостното двуличие на съдийското политбюро, което при надалеч по незначителни случаи надменно е атакувало неуместни за тях магистрати.
През 2017 година като претендент за народен представител от „ Да, България “ се опитва юрист Генади Дишев, чиято брачна половинка – Атанаска Дишева, с изключение на, че е най-ревностната защитничка на Панов в Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет, интензивно лобира в интерес на ползите на ССБ в кадровия орган. Оказва се, че и за идните предварителни парламентарни избори има кандидатура, която разкрива подмолните зависимости сред политици, стопански кръгове и „ самостоятелните “ български съдии.
Кандидатурата на Лозан Панов за президент от Демократична България е разумна кулминационна точка на арогантното политизиране на българския съд. В продължение на повече от 10 години Съюзът на съдиите в България, като част от група неолиберални НПО-та, целеустремено прокарва политически и лобистки ползи в правосъдната система, нарушавайки по този начин конституционно открити правила за разделяне на управляващите и заложеното в Етичния кодекс на магистратите тяхно деполитизиране. При това „ образецът “ на Лозан Панов надалеч не е изключение. През 2017 година като претендент за народен представител от „ Да, България “ се опитва юрист Генади Дишев, чиято брачна половинка – Атанаска Дишева, с изключение на, че е най-ревностната защитничка на Панов в Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет, интензивно лобира в интерес на ползите на ССБ в кадровия орган.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР