Таткото е пуснал децата си при червен флаг в морето,

...
Таткото е пуснал децата си при червен флаг в морето,
Коментари Харесай

Велислав Цеков за скандала на плажа: Таткото е пуснал децата си при червен флаг в морето

Таткото е пуснал децата си при червен байрак в морето, по тази причина се е стигнало до спора с бащата на варненския плаж. Това разяснява през днешния ден Велислав Цеков, ръководител на Дружеството по водно избавяне във Варна във връзка абсурда с замяна на ритници и удари сред възрастен избавител и плажуващ, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Той показа, че спасителите постоянно се сблъскват с арогантното държание на пияни, дрогирани и недобросъвестни туристи, които не се вслушват в препоръките им за сигурност.

" Ние нямаме допирни точки с плажуващите, в случай че не се нарушава флаговата сигнализация. Също като да минеш на алено. Въпросният случай на 6 август, се случва навръх червен байрак. При червен байрак е неприемливо влизането в морето. Камо ли за деца или татковци. Там ескалира напрежението. Ние му споделяме: " Червен байрак, излезте на открито! " А той дава отговор: " Ти кой си да ми кажеш на мен? Аз съм плувец, първенец... " Аз съм провел най-малко над 150 такива диалога. ", сподели Цеков. Според него е извънредно време да има полицейски патрули на плажа, които да вдъхват почит.

Според Лаврентий Силов от БЧК хората се оплакват рядко от сходно отношение на спасителите. 

" Когато има потребност от помощ и моренцето се вълнува нашите спасители излизат отвън очертанията на своите постове и оказват помощ ", сподели Илко Раев, началник на БЧК Варна. 

Той разясни, че за крайбрежието се грижат над 1500 спасителя. За тези хора би трябвало да се грижат работодателите им. Заплатите на спасителите варират сред 650 до 1200 лева и те не са задоволителни за тежкия и виновен труд, който те поставят.  

Днес стана ясно, че продължава акцията " Дари кръв вземи билет " на БЧК, а  MTV Presents Varna Beach обезпечават 30 билета за шоуто си във Варна на кръводарители. Още 30 билета са обезпечени от Лятно кино Варна, а кино Българан дава 30% отстъпка за билетите на техните постановки за хората, отзовали се на апела за кръводаряване. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР