Татко Петко летял до Турция с държавни пари, търсил синьо

...
Татко Петко летял до Турция с държавни пари, търсил синьо
Коментари Харесай

Поредното безумие на ПП! Татко Петко пратен от сина си да търси в Турция синьо гориво

Татко Петко летял до Турция с държавни пари, търсил синьо гориво

Бащата на Кирил Петков пътувал за договаряния дружно със съветника Весела Чернева

" Благородно му изпитвам завист на #про100киро.
То не бяха съвещания по какъв начин да бъде довършена Автомагистрала „ Струма “ през Кресненското дефиле, то не бяха газови доставки….
Татко Петко е заслужен за идващ министър председател… "

Така някогашният министър на районното развиване Николай Нанков разяснява новината, че бащата на Кирил Петков бил претрупан от сина си да води договаряния с Турция за доставка на синьо гориво.
Новината е от сутринта и е много странна.

" Бащата на Кирил Петков е летял на държавни разходи до Турция предходната година. Той беше зает с търсене на снабдители на синьо гориво. Петко Петков публично е пътувал до южната съседка за договаряния дружно със съветника по външната политика на Петков - Весела Чернева ".

Това разкри някогашният зам.-министър на енергетиката Пламен Данаилов пред Nova news.

Той споделя това с чувсво на горделивост. " В Министерство на енергетиката сме полагали старания през целия интервал да защитим както интереса на страната, по този начин и на всички жители. Знае се " Булгаргаз " на кого е платил. Оттук нататък може да се направи питане до тези, на които е платено, какво са купили, по какъв начин са го купили и има ли директни заплащания от тях към други, в това число офшорни компании. Всичко може да бъде проследено ".

Да не забравяме, че все пак успяхме през месеците от май 2021 година до 2022 година да дадем обезщетения за газ. Това са стотици милиони, дадени за компенсиране на високите цени. Прокуратурата би трябвало да доближи до истината и в случай че има нанесени вреди, то отговорните да понесат своите санкции ", разяснява той.

Не излиза наяве обаче по какъв аршин тъкмо бащата на Киро е преговарял за газ в Турция? Има ли е съответните пълномощия? Има ли решение на държавното управление?

Досега се знаеше, че Татко Петко е съветвал сина си при взимането на решения за строителството на автомагистралите. По думите на някогашни министри точно Татко Петко е индивидът, спрял строителството на Автомагистрала „ Струма.

От думите на Пламен Данаилов излиза наяве, че Татко Петко е ходил на държавна прехрана в Турция. Това е безсрамие! Тотално прегазване на всевъзможни нормативи и правилници за работата на Министерски съвет.

 

" Да изпратиш татко си да взе участие във значими договаряния, когато ти си министър председател ",това не наподобява доста обикновено, коментира  пред БГНЕС проф. Огнян Герджиков,.

И добави: Не ми наподобява правилен ход от страна на Кирил Петков. Подобна процедура в действителност не наподобява доста естествена.

" Признавам си, че не би ми пристигнало на мозъка ", сподели той усмихвайки се, отговаряйки на въпроса дали би изпратил собствен непосредствен родственик на значима дипломатическа задача в чужбина.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР