Таско Ерменков в по-спокоен период © Асен Тонев Още по

...
Таско Ерменков в по-спокоен период © Асен Тонев Още по
Коментари Харесай

ГЕРБ определи действията на Таско Ерменков като тероризъм

Таско Ерменков в по-спокоен интервал

© Асен Тонев Още по тематиката
Вечерни вести: По-важното от уикенда и какво се чака през новата седмица

Предотвратена суматоха с качеството на водата в София; Предизборен протест на Ердоган в Сараево; Роумингът в района поевтинява; България и Македония ще сплотяват енергийните си борси; Румен Петков оглави АБВ
20 май 2018
M3 Communications стана PR организация на годината

На второ и трето място в състезанието BAPRA Bright Awards се класираха All Channels и APRA Porter Novelli
12 май 2018
Календар и домашно кино

Интересните събития през уикенда и идната седмица
4 май 2018
" Джи Пи груп " ще ремонтира " Графа " против 24 млн. лв.

Срокът е 300 дни, само че началото е неразбираемо, тъй като отстранените претенденти може да апелират
27 мар 2018 Депутатите от ГЕРБ Данаил Кирилов и Тома Биков внесоха в понеделник сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров против депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков с обвиняване, че държанието му носи признаците на терористични дейности. Поводът е статус във фейсбук на Ерменков от уикенда, че е получил информация от " институции, които почита и другари, на които има вяра ", че в " Искъра са изсипани огромно количество отровни химикали и сега водата в София е отровна ". Освен това двамата представители на ГЕРБ приканиха Българска социалистическа партия да изиска оставката на Ерменков като депутат.

Засега Българска социалистическа партия застана зад Ерменков - особено изказване на зам.-председателя на партията Кирил Добрев разгласи, че той единствено си изпълнявал депутатските отговорности да задава въпроси. Но парламентарната група на Българска социалистическа партия ще се събира във вторник, с цел да гласоподава позиция.

ГЕРБ: Ерменков е подал заблуждаващи сигнали, с цел да сътвори ужас и боязън в популацията

Според ГЕРБ дейностите на Таско Ерменков съставляват закононарушението тероризъм. Или най-малко това следва от текстовете от Наказателния кодекс, които са показали в сигнала си.

В сигнала на ГЕРБ е залегнала тезата, че Ерменков е предал " посредством обществена мрежа, посредством публичен обществен профил " погрешни " повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, акцидент или паника " (това е закононарушението по член 326 от Наказателния кодекс, което най-често се ползва за подправени сигнали на тел. 112). А защото депутатът от Българска социалистическа партия е знаел, че информацията е погрешна, доколкото тя е била опровергана от публични източници, той е " преследвал специфична цел за тероризъм - член 108а от Наказателен кодекс " - това са случаите, когато съответни дейности, осъществуващи състава на закононарушението по член 326, са осъществени за да се сътвори ужас и боязън в популацията.

Според ръководещите незабавно откакто Ерменков е разгласил информацията, тя е била опровергана от разнообразни институции. Въпреки това обаче и макар обективните данни " в обществото и популацията остана чувството за сериозна обща животозастрашаваща заплаха за хората, както и разбиране, че такава заплаха е позволена от институциите, които " са я криели " за интервал от към седмица ".

Според депутатите от ГЕРБ " от действието са настъпили обилни нездравословни последствия - цялостен уикенд двумилионна София живее в боязън, не употребява публичната водоснабдителна услуга и губи доверие в институциите и правовия ред ".

Тероризмът се проверява от Специализираната прокуратура, която в края на предходната година пое и закононарушенията, осъществени от лица с имунитет. Въпреки, че сигналът е адресиран до Сотир Цацаров, той най-вероятно ще бъде разследван от тази институция.

Българска социалистическа партия: Ерменков единствено задава въпроси

В понеделник зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев на специфичен брифинг на процедура отбрани Ерменков, като разгласи, че в поста си във фейсбук той е задавал единствено въпроси и нищо друго. А работа на народния представител е да задава въпроси, акцентира Кирил Добрев и даде образец с Хасковската община - с помощта на сходен вид въпроси станали известно, че там имало проблем с урана и водата. В случая Ерменков имал информация за проблеми с водата в столицата от Столичната община и от Регионалната ревизия по околната среда и водите. " Вчера разбрах, че ДАНС и полицията имат такива сигнали ", сподели Добрев.

От друга страна, Добрев акцентира, че Ерменков задавал въпросите си в персонално качество, а не от името на партията. Парламентарната група на Българска социалистическа партия към момента няма позиция по проблема с Ерменков и ще се събере на следващия ден, с цел да я образува.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР