Таско Ерменков, сн. БГНЕС Социалистите внесоха в деловодството на парламента

...
Таско Ерменков, сн. БГНЕС Социалистите внесоха в деловодството на парламента
Коментари Харесай

БСП внесе в парламента свое проекторешене за АЕЦ Белене


Таско Ерменков, сн. БГНЕС

Социалистите внесоха в деловодството на Народното събрание проекторешение за анулация на мораториума за строителството на АЕЦ " Белене ". Това става ден откакто парламентарната енергийна комисия разиска отчета на енергийния министър Теменужка Петкова с разновидностите за рестарт на спрения през март 2012 година и от държавното управление, и от Народното събрание нуклеарен план. Идната седмица в пленарната зала ще се внесат за гласоподаване самият отчет и проекторешения, препоръчани от парламентарните групи.

" В светлината на последните събития внесохме в деловодството на Народното събрание проекторешение, с което желаеме анулация на решението на Народното събрание от 29 март 2012 година за преустановяване на построяването на нуклеарна централа на площадка Белене ", сподели пред публицисти депутатът от Българска социалистическа партия Таско Ерменков.

" Смятаме, че това е явен знак, в случай че бъде признато това решение, че ние в действителност като страна, институции, парламент, държавно управление и съществени политически сили стоим зад реализацията на плана ", уточни Ерменков. Според него анулацията на мораториума върху нуклеарния градеж ще е " явен знак към всички вложители, че сме си научили уроците от предишното и че няма да имаме промени в бъдеще в политиката по осъществяване на плана.

Социалистът не пропусна да спомене мантрата, че планът " Белене " е нужен за развиването на стопанската система на страната.

От думите на Ерменков стана ясно, че проекторешението се вняса в поддръжка на Петкова, която при разискването в комисия сподели, че с цел да може да се проведат договаряния с евентуални вложители би трябвало да се анулира мораториумът, другояче никой нямало да одобри насериозно процедурата и да харчи пари за присъединяване в нея.

Ние се съобразяваме с това предпочитание на държавното управление и считаме, че това е методът, по който можем да отворим пътя по реализирането на плана, разяснява още Ерменков.

Предстои да се види дали ГЕРБ ще внесе собствен вид на проекторешение или ще поддържа това на своя министър Теменужка Петкова. по всичко наподобява обаче, че тя ще получи зелена светлина за рестарт на противоречивия нуклеарен план.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР