Търсят 3 хиляди учители, готвят 25% скок на заплатите, съобщава

...
Търсят 3 хиляди учители, готвят 25% скок на заплатите, съобщава
Коментари Харесай

Акценти в пресата

" Търсят 3 хиляди учители, готвят 25% скок на заплатите ", оповестява вестник " Стандарт ". Просветното министерство ще разчита на учители в пенсионна възраст, с цел да запълни неналичието. Ведомството към този момент създава стратегия за по-малка натовареност на такива преподаватели. Най-много свободни места има за учители по математика, информатика, естествени науки и британски език. " Проблемът с дефицита на фрагменти за тази образователна година ще бъде преодолян. Задълбочаване се чака в идващите сред 5 и 15 години ", съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев, представен от " Стандарт ".

Вестник " Сега " написа: " Кабинетът рапортува - бойците не стигат, само че армията е боеспособна ". По данни на отчета за положението на защитата 20% са незаетите щатни бройки, макар напъните за набиране на фрагменти. " На процедура това значи, че в армията има близо 6000 свободни места - от бойци до офицери. Преди няколко седмици министърът на защитата Красимир Каракачанов разгласи, че ситуацията се утежнява. Според него най-тежко е ситуацията в сухопътни войски, напомня още вестник " Сега ".

" Няма повече да има медиатори по покупко-продажби на предприятията от военнопромишления комплекс ", осведоми вестник " 24 часа ". Това е станало ясно от оповестената стенограма от съвещанието на Министерския съвет през вчерашния ден. По думите на премиера Бойко Борисов частните медиатори източват държавните предприятия на входа и изхода. Всекидневникът добавя и че държавното управление поема ангажимент освен да резервира работните места в оръжейния цех " Дунарит ", а и да усили заплатите с 10%.

" ГЕРБ подвига такса боклук ", написа вестник " Земя ". Следващата седмица бюджетната парламентарна комисия стартира разискване на промени във формулата за пресмятане на такса боклук. По думите на ръководителя на комисията Менда Стоянова таксата ще нарастне за жителите, тъй като в този момент тежестта се поема напълно от бизнеса, което било незаслужено. В изявление за Българска национална телевизия, представено от изданието, Стоянова е подчертала, че ще се търси се търси обществена търпимост, без да се позволява срив в приходите на общината.

Вестник " Труд " разяснява: " Пламъците над Кресна осветиха следващата екодалавера ". Всекидневникът изяснява, че " запалилият Кресна овчар Костадин Митев е гледал говеда по план на Фонда за дива флора и фауна за 660 хиляди лв.. и страната може да наложи запори за най-малко 1 млн. лв. на зеленото Неправителствени организации за породени вреди. Според " Труд " " регионът на Кресна е трансфорат в зелена губерния от точещи пари НПО-та ".

" Държавата бави година дотациите си за новаторски планове. Агенцията за дребни и междинни предприятия 10 месеца не взема решение измежду кои компании да разпредели 5 млн. лева ", написа в заглавие на първата страница " Капитал дейли ". Ако компания измисли нещо ново, сигурно ще бърза да пусне продукта на пазара. Когато обаче е имала неблагоразумието да кандидатства за държавна дотация, забавянето очевидно е обезпечено, добавя още изданието.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР