Търсим диалог със съмишленици, за да не участваме в нарушаването

...
Търсим диалог със съмишленици, за да не участваме в нарушаването
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: С тревога наблюдаваме силното разединение на десницата

" Търсим разговор със съидейници, с цел да не участваме в нарушаването на политическата координатна система, както се предлага от някои за разбиването на ляво - център - дясно ", сподели той.

" В момента политическата конюнктура ни дава съображение да считаме, че множеството парламентарно показани партии и новите планове разчитат на страстите, отрицанието, на безпринципното привличане на електорат. Обезпокоени сме от имитацията на промени. Притеснени сме от това да не се трансформира в реплика на смяна за облагодетелстване на избрани кръгове. За нас е значимо, когато участваш в политическия живот на страната, да излизаш с ясни тези, с лица. Нека има конфликт на хрумвания и да се обрисува по-сериозен небосвод за страната ни ", добави Цветанов.

Цветанов разясни, че от " Републиканци за България " ще търсят цели, които да обединят всички - демографска рецесия, електронно ръководство.

" Искаме да запазим данъчната политика, да подкрепим бизнеса, да се възползваме от европейската взаимност ".

Според него работата на 45-ия и на 46-ия парламент е посочила делигитимация на парламентаризма.

" Правеше се единствено отричане, не се изведоха съществени тематики, с които да се търси какво може да сплоти политическите обединения ".

Той счита, че необявяването на кандидатура за президент от страна на ГЕРБ значи или липса на подобаваща фигура, или липса на интерес към вота за държавен глава. Забавянето на номинацията на претендент за Дондуков 2 е в услуга на Румен Радев, безапелационен е Цветанов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР