Търси се най-доброто решение, касаещо способности и ценаБългария има нужда

...
Търси се най-доброто решение, касаещо способности и ценаБългария има нужда
Коментари Харесай

Румен Радев: България води преговори за закупуване на изтребители втора употреба

Търси се най-хубавото решение, касаещо качества и цена

България има потребност от междинна платформа изтребители, с цел да не прекъсне носенето на дежурство по охраняване на въздушното си пространство. Така президентът Румен Радев отговори на журналистически въпрос дали служебното държавно управление е поискало от Швеция да купи 10 самолета „ Грипен “, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Той приказва пред публицисти в коридорите на интернационална среща в Прага.

Радев напомни, че още през март, по време на срещата на върха на НАТО, е декларирал, че България се нуждае от това и още тогава този план е стартирал. „ Това не е просто разговор, това е търсене на решение, тъй като България не може да си разреши да се откаже от защитата на личното си небе “ до идването на американските самолети Ф-16, добави президентът. Договорът с Вашингтон за пазаруването на 8 плюс 8 самолета Ф-16 се извършва, увери президентът.

„ Изпратени са писма, организират се срещи, получават се начални информации за платформи от Съединени американски щати, от Франция, от Швеция, от Нидерландия, от Израел. Търси се най-хубавото решение, касаещо качества и цена. “

Радев добави, че се търсят самолети втора употреба не от компании, а от министерствата на защитата на тези страни.

 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР