Търси се аргумент, за да се откраднат парите от втория

...
Търси се аргумент, за да се откраднат парите от втория
Коментари Харесай

Николай Василев: Политиците се чудят как да откраднат парите от втория пенсионен стълб

Търси се мотив, с цел да се откраднат парите от втория дирек на пенсионното обезпечаване и да отидат в първия. Това сподели за предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ Николай Василев член на Управителния съвет на Българската CFA Асоциация.

„ Това, което се случва е, че политиците биха желали през днешния ден да откраднат парите от втория дирек. Там има близо 17 милиарда лева Това са ужасно доста пари за дребна България. 17 милиарда живи пари са насъбрани и са си наши – на обезпечените лица. И когато политиците кажат: „ Дайте ни ги в Национален осигурителен институт “, ще стане следното: Те ще ги изхарчат за пенсии през декември или през 2021 година и след това парите ги няма. А ние ще „ гоним Михаля “, когато станем пенсионери. Днешните министри, подстрекават хората да си вземат парите, и да ги изпарят в първия дирек, раздавайки ги на другите пенсионери. Те знаят, че след 30 година няма да са на власт и няма кой да стачкува пред техните прозорци с въпроса: „ Къде са ни пенсиите от втория дирек “, изясни той.

Всички държавни управления в България се надпреварват да усилят пенсиите в Национален осигурителен институт повече, от колкото се поставя съгласно швейцарското предписание, сподели още Николай Василев и добави, че пенсиите в първия дирек са мощно субсидирани от държавния бюджет. Критиката към частните пенсионни фондове е отправяна от хора, които нямат знания в тази сфера. Война се води на медийния политически фронт, изясни Василев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР