Търсещите убежище чужденци ще бъдат настанявани в неизползвани военни бази,

...
Търсещите убежище чужденци ще бъдат настанявани в неизползвани военни бази,
Коментари Харесай

Великобритания планира да настанява търсещите убежище чужденци във военни бази

Търсещите леговище чужденци ще бъдат настанявани в неизползвани военни бази, на фериботи и баржи според проектите на английското държавно управление да понижи разноските за хотели, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1052
Министърът на имиграцията Робърт Дженрик през днешния ден разгласи потреблението на две площадки на Кралските военновъздушни сили (ВВС). Според него по този начин ще бъдат намалени  дневните разноски от 6,8 млн. паунда, колкото държавното управление твърди, че харчи за настаняване в хотели.

Плановете срещнаха опозиция измежду членове на кабинета на Риши Сунак. Министърът на външните работи Джеймс Клевърли към този момент разкритикува предложенията да бъде употребена база в неговия изборен регион Есекс (Източна Англия).

Източници също по този начин омаловажиха вероятността за скорошно потребление на баржи и фериботи, като обявиха, че към момента не са закупени такива.

Дженрик разгласи, че хората, които идват в Обединеното кралство, откакто са прекосили Ламанша с дребни лодки, ще бъдат настанени в базите на Военновъздушни сили Уедърсфийлд и Скамптън.

Вицепремиерът Доминик Рааб разказа баржите като " един от вероятните разновидности ". Той съобщи, че потреблението на хотели работи като " циничен тласък " за поощряване на идването.

Рааб също по този начин настоя, че Клевърли " изцяло поддържа тази политика ", макар че се опълчва на потреблението въз основата в неговия изборен регион.

 Рааб сподели, че потреблението на хотели е " голям разход за данъкоплатците ", който съгласно него работи като " привлекателен фактор " за мигрантите.

Благотворителната организация Съвет за бежанците съобщи, че е " надълбоко обезпокоена " от проектите, като сподели, че препоръчаните пространства са " изцяло несъответствуващи " за потребностите на търсещите леговище.

Енвер Соломон, основен изпълнителен шеф на организацията, уточни: " Тези обекти са изцяло несъответствуващи за настаняване на уязвими мъже, дами и деца, които са пристигнали в нашата страна в търсене на сигурност. Трябва да подсигуряваме, че хората, които бягат от война, спорове и гонене, имат достъп до безвредно, почтено и уместно настаняване, до момента в който са в системата за даване на леговище на Обединеното кралство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР