Търсещите работа вече не трябва да предоставят трудова книжка. Даните

...
Търсещите работа вече не трябва да предоставят трудова книжка. Даните
Коментари Харесай

Облекчения при регистрацията в Бюрата по труда

Търсещите работа към този момент не би трябвало да дават трудова брошура. Даните за професионалния им опит ще се събират по длъжностен път.

Безработните, които се записват в бюрата по труда, би трябвало да носят единствено документ за идентичност, тапия за приключено обучение и документи за добити спомагателни квалификации. Представянето на трудова брошура към този момент не е наложително.
Лилия Тошева - шеф на " Бюро по труда " -Възраждане: Има доста хора, които са си изгубили трудовите книжки. Освен в нашата страна това от 2002 година всичко е в електронен вид - трудовият стаж на хората.
Трудовите медиатори могат да ревизират по електронен път професионалния опит на регистриращите се безработни.

Лилия Тошева, шеф на " Бюро по труда ", " Възраждане ": Вземането на този трудов стаж за последните 10 години е належащо за подкрепяне на този човек да си откри работа.
Проверката няма да се отрази на времето за регистрация на безработния.
Юлияна Стефанова, шеф " Посреднически услуги ", " Бюро по труда " -Възраждане: До 15 минути лишава регистрацията. Може да не се наложи тази инспекция да се прави. В случай, че се наложи, ние ще си я вършим по длъжностен път. Така че ние няма да задържаме клиентите.
Проверка ще се прави единствено в случай че медиаторите не получат задоволително информация за професионалния опит на безработния.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР