Търсенето на полупроводници намаля през третото тримесечие, докато Китай усилено

...
Търсенето на полупроводници намаля през третото тримесечие, докато Китай усилено
Коментари Харесай

Китай купува повече оборудване за чипове от САЩ и Европа заедно


Търсенето на полупроводници понижа през третото тримесечие, до момента в който Китай интензивно купува машини за произвеждане на чипове (снимка: CC0 Public Domain)

Глобалните разноски за покупки на съоръжение за произвеждане на чипове понижиха с 11% през третото тримесечие на 2023 година, по отношение на същия интервал на предходната година, и възлизат на 25,6 милиарда $, сочи новият отчет на браншовата организация SEMI.

В същото време китайските производители са нараснали покупките с 46%, по отношение на второто тримесечие на тази година, и с 42% по отношение на третото тримесечие на предходната година. Данните сочат, че Китай купува повече съоръжение за произвеждане на чипове в сравнение с Европа, Съединени американски щати, Япония и Тайван дружно.
още по темата
„ Спадът в разноските за съоръжение през третото тримесечие на 2023 година се дължи на по-ниското търсене на чипове ”, разяснява Аджит Маноча, президент и основен изпълнителен шеф на SEMI.

„ Китай обаче показва мощно търсене и покупателна дарба за зрели технологии, което е знак за устойчивостта на промишлеността и капацитета за напредък в дълготраен проект ”, добавя Маноча.

Докладът, формиран въз основата на данни от членовете на SEMI и Асоциацията на полупроводниковото съоръжение на Япония (SEAJ), дава систематизирана картина на месечните индикатори за успеваемост за световната промишленост за полупроводниково съоръжение.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР