Търсенето на летни пътувания е по-силно от всякога и тази

...
Търсенето на летни пътувания е по-силно от всякога и тази
Коментари Харесай

Идеи за ваканция лято 2022: най-добри места, маршрути и още

Търсенето на летни пътувания е по-силно от всеки път и тази сбирка от нашите може да даде подтик на вашите проекти за идващите месеци.

Опитайте вкусната кухня с исторически забележителности за декор. Прегърнете чудесата на природата, до момента в който изследвате уединени вулканични острови или гъста завивка на тропическите гори. Открийте дивата природа, скитаща из открита низина.

Независимо дали желаете да предприемете своето мечтано пътешестване из Европа, да откриете Африка, да разгледате Латинска Америка, Тихи океан или Азия, този лист включва тези места, където е допустимо сполучливо пътешестване в последната минута.

1. Хърватия

Хърватия оживява фантазията на Средиземно море с искрящото Адриатическо море, приканващи острови и трагични исторически градове, които гледат към живописното крайбрежие. Непокътната природа, обилните художествени галерии, архитектурата от венецианската ера и безбройните плажове обезпечават съвършено слънце и празник от културни обекти през летния сезон.

Разходете се из останките на империи, от славянски църкви до виенски имения. Следвайте стъпките на Марко Поло или се потопете във филмовите места на епични мечти. Прекарайте релаксиращ ден на плажа, посетете локални винопроизводители или се гмурнете във водата, за какво да не посетите и плантация за стриди. 

Акценти:   Дубровник • Традиционната хърватска кухня • Каяк • Изследване на пещери • Посетете фамилно лозе

2. Гърция

Древната история и величествените острови въплъщават чудесата на Гърция. От плажовете на архипелага до планините на континента, гостоприемната просвета акцентира естествената хубост. Меките средиземноморски дни и завладяващите руини са вдъхновявали митологията от епохи и вашето посещаване в Гърция може да избухне във вълнуващи открития и несравними завършения.

Посетете острови, които към момента не са допрени от туристи, и прегърнете дивите усети на кухнята, завършена от хилядолетия. Насладете се на празничната атмосфера на кафенета и станете очевидци на залеза над вулканична калдера. 

Като известна лятна дестинация за 2022 година, най-хубавият метод да посетите Гърция е като пътувате отвън утъпканите пътеки или се потопите във вътрешни знания, с цел да се насладите на прекарването в Гърция, което постоянно сте желали.

Акценти:  Посетете Партенона | Насладете се на обиколката с ядене в Атина | Открийте антични минойски руини в Крит | Разгледайте очарованието и мистерията на Родос | Насладете се на плажовете на Санторини

3. Испания

Слънчево и топло дефинира както времето, по този начин и отношението на Испания през лятото. Тъй като крайбрежията набъбват с гости от цялостен ​​свят, акцентите в Испания стават цялостни с благоприятни условия. Танцьорите на фламенко пристъпват към необикновен темп, пътеката на Компостела притегля поклонниците, а музеите в забележителни градове показват приноса на Испания към изкуството и европейското завещание.

Южното слънце се разгръща върху златния пейзаж на юг, до момента в който буйният и зелен север предлага ободряване и релакс. Насладете се на обичайната кухня, потопена се в корените на всеки район, прегърнете епичния пейзаж, който варира от високи планини до превъзходни скали, и разгледайте обичайните села, като всеки миг разкрива друга красива истина за Испания.

Акценти:  Уловете същността на изкуството в музеите Прадо и Рейна София • Прегърнете средновековния Толедо • Насладете се на частни лозя в Кастилия и Еускади • Насладете се на готически Бургос • Насладете се на усетите на Страната на баските

4. Бали

Тропическата хубост на Бали носи освежаваща атмосфера и завладяващи удоволствия. С девствени плажове, достоверен културен израз и обилни бягства в тропическия парадайс, виталната флора се акцентира от естествената целогодишна топлота.

Бали е страна на чудесата за всичките ви сетива. Островът заслепява с пъстри цветя, разпръснати около пътищата и тленен вулканичен връх, увенчаващ далечината. С опияняващи мъгливи водопади и криволичещи туристически пътеки, обичайни оризови тераси и достоверни села, можете да откриете разнообразието на острова, което предизвиква както достоверната просвета, по този начин и актуалния живот. Независимо дали в историческите храмове, по време на свещена гала или на частен урок по сърф, можете да разкриете за какво Бали е прочут като „ Островът на боговете “.

Акценти:  Разгледайте обичайни балийски храмове • Посетете изумрудени оризови тераси • Направете частна обиколка на ферма • Отпуснете се в заветен извор • Насладете се на частен урок по сърф

5. Мароко

Мароко постоянно е примамливо и вълнуващо и визитата му това лято ще подчертае величието на планинските вериги и градове, спокойните плажове и вълшебната пустиня, до момента в който изживеете виталната, приветлива просвета.

Открийте необятността на пустинните дюни, до момента в който изследвате Сахара или прегърнете дейната хубост на планините, като карате велосипед, наблюдавате птици или посещавате берберска общественост. Насладете се на панорамна панорама към минаретата и станете очевидци на оживените аромати на пазарите, увенчани от редици конични подправки.

От дегустация на традициите в кухнята до слушане на историите на Маракеш, посещаване на крайбрежна цитадела до историческите кожарски фабрики на Фес, Маракеш през лятото има дълги, слънчеви дни, които вдъхват на страната завладяваща мощ.

Акценти:  Разгледайте оцветените в синьо ъгли на Шефшауен • Открийте римските руини на Volubilis • Станете очевидци на безконечните обичаи на Фес • Насладете се на атмосферата на Маракеш • Посетете известните пясъчни дюни на Сахара
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР