Търсенето на кенчета нараства по време на пандемията от коронавирус,

...
Търсенето на кенчета нараства по време на пандемията от коронавирус,
Коментари Харесай

Продукт, който всички използваме, може да изчезне заради коронавируса

Търсенето на кенчета нараства по време на пандемията от ковид, като предизвиква производителите да усилят индустриалния потенциал, с цел да предотвратят дефицита и да се възползват от наклонност, за която се обзалагат, че ще се задържи, написа The Wall Street Journal.

След като питейните заведения и заведенията за хранене в Съединени американски щати затвориха, потребителите се втурнаха в супермаркетите да купуват питиета в огромни стекове, нормално продавани в алуминиеви кенчета, настояват мениджъри. Продажбите на консервирана храна също скочиха. Това форсира смяната в интерес на алуминиевите кенчета, които и преди този момент заемаха по-голям дял в съпоставяне със стъклените и пластмасовите бутилки.

Производителите приписват възходящата им известност на това че са по-леки и по-здрави от стъклото и имат по-висок % на преработване от стъклото и пластмасата. Продажбите на дребно на алуминиеви кенчета за питиета през март се усилват с съвсем 24% по размер и от този момент не престават да нарастват мощно, показва изследователската компания IRI.

Делът на кенчетата на пазара на американска бира и на други алкохолни питиета се покачва от 60% на 67% през първото тримесечие, сочат данни на Националната асоциация на търговците на бира. Процентът остава 65% през второто тримесечие, макар че някои питейни заведения и заведения за хранене отварят порти още веднъж. „ Търсенето е просто налудничаво “, споделя Катлийн Питре, основен търговски шеф на Ball, най-големия производител на алуминиеви кенчета за питиета в света.

Търсенето се покачва внезапно освен за общоприетите кенчета от 350 мл., само че и за високите, лъскави кенчета за алкохолни питиета, споделя тя в изявление. Ball възнамерява да пусне две нови индустриални линии през идващите седмици в Тексас и Джорджия, като и двете линии имат потенциал да създават по един милиард кенчета годишно.

Въпреки това компанията пресмята, че ще внесе два милиарда кенчета през тази година от Европа, Индия и Бразилия, с цел да задоволи търсенето в Северна Америка. Crown Holdings, различен огромен американски производител, съобщи, че в началото е съумял да посрещне възходящото търсене в Северна Америка посредством импорт от Латинска Америка, където търсенето е спаднало след удара на Covid-19.
Сега търсенето още веднъж нараства и въпреки Crown да форсира вложенията в две линии в Съединени американски щати, въпреки всичко чака дефицит. Извън Съединени американски щати търсенето варира. Продажбите на питиета в кенчета в Южна Европа спадат поради по-малкото туристи, само че се усилват в Германия и Англия, подкрепени от покупки на бира в супермаркетите. Не всички компании се борят с дефицита.

Пивоварът Budweiser Anheuser Busch съобщи, че е планувал дефицита на кенчета след удара на Covid-19.
„ Ние се приготвяме за изваждане на кенчетата от много време “, сподели основният изпълнителен шеф Карлос Брито. Някои компании залагат, че по-високото търсене е тук, с цел да остане - освен във връзка с кенчетата, само че и на консервираните храни, които регистрираха 23,5% растеж в Съединени американски щати за шестте месеца до юни по данни на изследователската компания Nielsen.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР